Xerrada gratuïta “Les cures a les organitzacions”

27 de maig de 2020

El dijous 4 de juny, de 17 a 18.30 h, farem una xerrada gratuïta per introduir i aprofundir en el tema de les cures a les organitzacions, a càrrec de Noemí Canelles i Anna Espadalé. Serà en format online i et podràs registrar en aquest formulari.

Hi ha moltes experiències que ens diuen que sense posar atenció a les persones, les relacions i a les cures, els projectes fracassen. Però, què volem dir com a cures? Què vol dir cuidar-se? I com tenir cura d’un/a mateix/a, de cadascú i de l’organització?

Des de Fil a l’agulla pensem que la realitat invisible és fonamental per la sostenibilitat personal i col·lectiva per això acompanyem les organitzacions a crear espais de gestió conflicte, espais emocionals on poder parlar de com estan, de quines són les dinàmiques de poder, de participació, etc. Per arribar a aquest plantejament hem passat per un llarg procés d’incorporació dels plantejaments feministes i interseccionals als espais laborals i a les organitzacions, començant per la nostra. També constatem que, amb diferents ritmes i de diferents maneres, moltes altres institucions, empreses del tercer sector, equips i organitzacions de tota mena s’interessen cada vegada més pel benestar de les persones que les formen.

Existeixen moviments en el món de l’empresa tradicional que comencen a qüestionar els paràmetres exclusivament productius per valorar l’impacte de les empreses, i comencen a propugnar la incorporació del benestar humà. Mentre en aquests sectors no s’adopta encara el discurs obertament feminista, en el món de l’Economia Social i Solidària es fa un pas més a l’hora de proposar la centralitat de les cures a les organitzacions. Així, són moltes les organitzacions que es pregunten per les diferències de poder internes i la gestió de relacions. La pràctica feminista dins les organitzacions es concreta llavors en discursos i en pràctiques diferents, i amb la valoració de tot allò que tradicionalment s’ha associat a “allò femení“.

Amb aquesta xerrada volem aprofundir en el tema de les cures, i en la manera de concretar-les, alhora que us presentem el projecte “Aprofundint en les cures a les cooperatives de treball”, un projecte que iniciem des de Fil a l’agulla amb el suport de la Federació de Cooperatives de Treball.


Comparteix