Transformar mentre ens transformem: el dol i el sentit de les nostres formacions

8 de juny de 2023

El passat dimarts vam realitzar el taller Cuidar les meves relacions III: el dol, impartit per la nostra companya, Neus Andreu. Va ser un espai en què es va compartir un fil d’intimitat en un entorn grupal, comunitari. Essent el dolor de la separació, la pèrdua o el canvi el tema central, vam explorar juntes una mirada compassiva, integradora i facilitadora sobre els nostres processos de dol.

Resistir-se al dolor cansa molt… Sovint ens resistim a sentir el dolor perquè en algun moment de la nostra vida, potser a la infantesa, ens van soltar un “no n’hi ha per a tant” quan vam travessar el nostre primer moment de dol.

Però el dolor només es transita quan se sent.

Per això, a vegades, podem sentir que un dol desperta altres dols que no van ser transitats en el nostre passat.

A les relacions, el que ens pot ajudar a tirar endavant és també celebrar i honrar el que hem tingut. Ritualitzar-ho. Acomiadar-nos del que ja no podrà ser, i, també, donar la benvinguda al que vindrà a partir d’ara.
Per a transformar una relació, t’has d’obrir a la ruptura.

Aquestes paraules i reflexions sobre el dol compartides per la Neus i inspirades per les persones que van participar del taller ens recorden quin és el sentit de seguir dissenyant les nostres formacions: compartir el que som, i el que sabem. Compartir espais i processos d’aprenentatge. I transformar mentre ens transformem.

Comparteix