Relacions obertes… a l’amor en xarxa [Càpsula formativa]

27 de gener de 2020

L’heteronormativitat, la monogàmia així com els mites que giren al voltant de l’amor romàntic dicten com han de ser els aspectes més íntims de la nostra vida, regulen la forma en la qual hem d’entendre l’amor i limiten enormement la nostra capacitat creativa a l’hora de buscar solucions a les nostres necessitats. Ens perdem una pila de vivències, de vincles i de sorpreses i patim molt més del que caldria.

Les atraccions són fenòmens màgics, polítics i també psicològics. Ens calen nous discursos, noves pràctiques, i noves maneres de relacionar-nos amb el misteri. Volem una cultura que faciliti que les persones siguem més lliures i més responsables a l’hora de viure els nostres afectes, amors, i desitjos. Lliures en el sentit que aprenguem a permetre’ns viure allò que volem i necessitem viure per sentir-nos plenes, gaudir i contribuir a fer un món més habitable! Responsables perquè necessitem també saber assumir i gestionar els impactes que causem i el dolor que sentim i el que generem en les persones amb les quals ens relacionem. Necessitem aprendre a reduir al mínim i reparar els danys que causem en el nostre camí per ser lliures.

A la càpsula introductòria donarem elements de reflexió i eines relacionades amb les següents preguntes:

  • Com afecta les relacions el fet que estiguin fora de la norma?
  • Es pot transitar d’una relació monògama a una relació oberta?
  • Per què i per a què és important l’autoconeixement a l’hora de relacionar-se?
  • Com marca una diferència conèixer les nostres pròpies ferides, expectatives, somnis, projeccions, ritmes, valors, dificultats, tresors?
  • Com podem millorar la nostra capacitat de gestió emocional? I de la gelosia?
  • Quines eines de comunicació necessitem desenvolupar per poder construir relacions no monògames?
  • Com podem gestionar les dinàmiques de poder que es donen entre nosaltres?
  • Com poder atendre i reparar els danys que ens causem dins les relacions?

Aquests no és un camí fàcil. Necessita valentia, necessitem referents, companyes de lluita, acceptar que cometem errors i que serem maldestres. Necessitem conèixer-nos i donar-nos a conèixer incloent també les nostres ombres, les nostres vulnerabilitats, les nostres mancances… Doncs això, que hem de fer una feinada, que si la fem amb cura i ben acompanyades no serà només difícil sinó que també podrà ser apassionant.

Facilitadores: Sara Carro i Neus Andreu

Podeu llegir la normativa de matrícula en aquest PDF. Cal fer inscripció prèvia a través d’aquest formulari, i guardarem les places per ordre conforme us apunteu. El preu de la formació és de 50 euros. La càpsula s’impartirà al Centre Cívic Cotxeres Borrell (c. Viladomat 2-8, Barcelona) el 14 de febrer de 16 a 20 h.

 


Comparteix 
etiquetes