Som equip - Fil a l'agulla

Som equip

Creiem que l'empoderament individual comporta l'empoderament social

Fil a l’agulla està integrada per deu sòcies i diverses col·laboradores que compartim un repte: aconseguir una democràcia profunda tant dins l’organització com en les intervencions que portem a terme, i assajar diàriament la manera de fer compatibles les necessitats individuals i les col·lectives. Apostem per la cura i l’atenció de les relacions entre les persones de tot l’equip perquè creiem que és una peça clau per a la sostenibilitat cooperativa.

 

Les fotografies de l’equip van ser fetes per Inòpia.

Sòcies que fem funcionar el teler

Anna Espadalé

M’emociona formar part dels processos de transformació que contribueixen a que gaudim més la vida i creem relacions més lliures, autèntiques i satisfactòries. 

Educadora, psicòloga, formadora i facilitadora. M’agrada acompanyar les persones i les organitzacions a conèixer-se més, apreciar la seva diversitat interna i poder connectar amb el seu poder i el seu sentit per poder-ho aportar al món. M’agrada aquest rol perquè em permet contribuir a difondre i desestigmatitzar el treball personal a la nostra societat i, al mateix temps, és una oportunitat per experimentar directament la gestió d’equips i anar desenvolupant el meu propi estil de lideratge.

Anna Boix

M’encanta acompanyar persones i grups a descobrir, estar més en contacte i potenciar la natura que som.

Formadora i facilitadora de processos individuals, relacionals i grupals. Em sento compromesa a disminuir el patiment al món. M’apassiona acompanyar persones i grups a tornar a l’essència, una vegada i una altra, i desplegar-nos des d’allà, en contacte amb el sentir, la vitalitat i l’apreci cap al que som. M’emociona descobrir i honrar el mestratge inherent a cada persona, cada organització, i acompanyar-lo a ser motor i brúixola del propi caminar.

Helena Garcia

M'agrada descobrir que hi ha un gran potencial humà vetllant pels interessos col·lectius i sentir-me'n part.

Treballadora social i gestora d’entitats no lucratives. Dono suport a l’engranatge intern de la cooperativa per a que funcioni el millor possible, vetllant pels aspectes legals, laborals i econòmics. Fanàtica de l’ordre i perfeccionista, m’agrada estar darrere el teló, donant suport als projectes de la cooperativa i facilitar la seva sostenibilitat, humana, social i econòmica. Durant gairebé 30 anys he treballat en entitats socials i sempre he trobat persones compromeses amb la transformació social. Estic compromesa amb l’economia social, per trobar la manera de ser el més sostenibles possible, sense oblidar qui som i cap a on volem anar.

Laura Casero

Estic al dia de tot allò que passa a Fil a l'agulla i gestiono l'administració

Laura Marbiol

M'apassionen les qüestions relacionades amb el poder i la transformació. Somio amb un món més sa, curós, lliure i apreciatiu. Aporto frescor, creativitat i tenacitat.

Educadora social, formadora i facilitadora de grups. Estic compromesa amb la transformació individual i col·lectiva en les seves diverses formes: l'educació, els grups, l'acció política, les relacions, el creixement personal. Treballo portant la coeducació i la prevenció de les discriminacions a infants, adolescents, famílies, monitores i professorat. També acompanyo a grups en moments de conflicte o dificultat. M'inspiren els feminismes, els paradigmes decolonials i moviments per la justícia global; i d'una manera molt especial, el Treball de Processos. M'encanta quan el conflicte i la diversitat generen aprenentatges i acostament entre les persones.

Lídia Casanovas

Estic compromesa amb la prevenció i l'actuació davant el bullying. Treballo per acompanyar les escoles a esdevenir coeducatives.

Educadora i facilitadora de grups. Acompanyo a escoles i instituts en moments de canvi o de dificultat des de fa deu anys. Treballo en projectes de prevenció i atenció a la discriminació amb infants, joves, famílies i professorat. Vaig passar d’atendre situacions de violència a la seva prevenció. Vull una societat lliure d'homofòbia, transfòbia, racisme i violències de gènere i per això estic compromesa amb l’educació a totes les etapes, formes i nivells, acompanyant perquè cadascú pugui tenir el permís de ser qui és. Compagino el meu background teatral amb les eines i habilitats de facilitació i lideratge.

Mireia Parera

M’apassiona la gestió del foc del conflicte i les dinàmiques de poder i treballar des de l’aquí i ara de grups i persones per acompanyar-les a connectar amb el seu potencial.

Educadora, facilitadora de grups i organitzacions. Acompanyo persones i parelles en el seu desenvolupament. Gaudeixo la meva feina, cada dia és diferent i això em permet posar la meva creativitat al servei en un entorn canviant i no deixar d’aprendre. El treball en el món educatiu em connecta amb les meves arrels, somio un món on cada infant tingui el seu lloc i les diferències es valorin. El conflicte és el meu mestre i la gestió emocional la meva aliada.

Neus Andreu

Aporto claredat i sovint també esperança a situacions aparenment caòtiques o impossibles.

Facilitadora de grups, formadora i consultora organitzacional, també acompanyo a persones i parelles en el seu camí. La meva passió és donar suport a organitzacions, comunitats, grups i persones en moments de canvi o crisi. Crec en els moments difícils i confio que, amb el suport necessari, es poden convertir en fonts d’aprenentatge i desenvolupament úniques. Em quedo fascinada quan la facilitació converteix les tensions en moments de creativitat, que porten a persones i organitzacions a avançar i a acostar-se més a qui realment són.

Noemí Canelles Tigel

Treballo per consolidar aprenentatges i donar forma als coneixements que generem, a les escoles, a les organitzacions, i al nostre camí com a cooperativa.

Sociòloga, treballadora social i facilitadora de grups. A la meva experiència professional s'interrelacionen la intervenció socioeducativa, des de la gestió de projectes comunitaris, i la recerca en diversos temes: cultures juvenils, violències i gènere. A Fil a l'agulla em dedico a tot el que té a veure amb recerca i sistematització, mitjançant avaluacions, diagnosis, Investigació Acció Participativa, etc. Tinc la sort de portar aquest doble vessant de l'acció i la reflexió a les diferents àrees, i això em permet estar en contacte amb organitzacions i reptes diferents, sempre des de la meva passió per entendre i aprendre amb el que fem.

Núria Danés

Gaudeixo aprenent cada dia de la potencialitat i creativitat dels moments difícils. Treballo acompanyant persones, grups i organitzacions en situacions de repte.

Sociòloga, formadora i facilitadora de grups i organitzacions. Acompanyo persones, relacions i grups en diferents moments del seu camí. M’agrada donar suport a les persones i als col·lectius a viure els desafiaments i conflictes des de la curiositat i l’aprenentatge, generant espais segurs que ens permetin aprofundir, saber més qui som i cap a on volem anar.

Núria Mateu Almacellas

M'emociona acompanyar les persones a travessar moments difícils i a descobrir noves parts de si mateixes.

Psicòloga, formadora i facilitadora de grups. Sóc sensible a les qüestions que sovint estan més al marge i m'agrada acompanyar processos que contribueixen a eixamplar els límits i fer un món on totes puguem aportar el nostre potencial. M'apassiona compartir les eines que tinc amb altres persones i aprendre juntes. Coordino l’àrea d’acompanyament a les persones i les relacions.

Sara Carro

M'apassiona crear espais on les persones ens puguem relacionar de forma segura i lliure i explorar els nostres límits plegades.

Molt compromesa amb el món educatiu i la meva principal motivació és acompanyar centres escolars a enfrontar-se amb els reptes quotidians. A crear comunitats on poder assajar el món amb què somiem, lliure de violències i potenciant relacions que ens facin créixer i ser més nosaltres mateixes. Vibro amb aquests espais d'apoderament col·lectiu, quan les participants es mostren com son i per què estem allà. També facilitant moments difícils que, sovint, ens porten a llocs desconeguts plens d'aprenentatges i pròximes passes.

Col·laboradores amb qui ens agrada tramar

Ainhoa Roca

Col.laboro en l'àrea d'educació, de comunitats i de teràpia, donant suport a la convivència dels grups i a què les persones puguin ser més qui són.

Anna Galí

Acompanyo organitzacions a gestionar els impactes que hi tenen les agressions masclistes i a incorporar-hi la perspectiva de gènere des de la interseccionalitat. També col·laboro amb l'àrea de teràpia i en algunes formacions de l'Escola Fil.

Blanca Fariña Pagès

Col·laboro acompanyant processos de tensió i canvi en persones, relacions, grups i organitzacions, i ho faig a partir de les àrees de teràpia i acompanyament organitzacional

Laura Morral

Col.laboro en la gestió econòmica de la cooperativa

Sol Abejón

Col·laboro en l'àrea de teràpia i en l'equip de recerca i sistematització.

Vicky Torrente Castells

M'ocupo de l'univers comunicatiu de la cooperativa