Gestió de l’estrès: Dinàmica i potencialitat d’allò que ens pertorba [Càpsula formativa]

La crisi que estem vivint, el confinament i el post confinament són situacions potencialment estressants per a moltes de nosaltres. Per algunes persones potser el que està passant ha afegit més estrès al qual ja estàvem vivint abans del confinament, potser per altres és un estrès més nou i més desconegut.

Sigui com sigui, un grau òptim d’estrès és necessari per viure, ens activa i ens ajuda a poder afrontar els reptes de la vida. Però si aquest estrès supera un cert llindar i és molt sostingut en el temps comença a tenir uns impactes molt negatius i perjudicials en la nostra salut física i mental.

Amb aquesta càpsula volem donar a conèixer més el que és i com funciona l’estrès al mateix temps que proporcionar unes eines per a poder-lo gestionar, tant de manera directa com acompanyant a altres persones. 

Per a fer-ho us donarem un marc bàsic de què és l’estrès, aprendrem a conèixer més quins són els senyals que ens indiquen que comencem a sentir-nos massa estressades per a poder-los identificar cada vegada més i el més aviat possible. També coneixerem més el que ens genera aquest estrès i us compartirem eines per a posar límits més conscients a la pressió interna i externa.

I finalment,  entrarem dins de l’estrès, ens convertirem en ell i veurem què ens pot aportar d’útil aquesta energia i on la podem enfocar perquè ens ajudi a aconseguir més allò que volem tant de forma individual com col·lectiva.

Combinarem moments de teoria amb exercicis vivencials individuals, en parelles o grupals.

La Càpsula està adreçada tant al públic general com a professionals que estigueu acompanyant persones en situacions d’estrès (terapeutes, persones en posicions de lideratge i gestió d’equips, etc).

Cartell càpsula formativa La gestió de l'estrès

CONTINGUTS:

  • Què és l’estrès, tipus d’estrès i quin és el seu impacte en la salut física i emocional
  • La dinàmica de l’estrès i les diferents parts involucrades
  • La potencialitat de l’energia de l’estrès
  • Eines per gestionar l’estrès

Facilitadores: Núria Mateu i Anna Espadalé, psicòlogues i terapeutes individuals, relacionals i grupals.

Podeu llegir la normativa de matrícula en aquest PDF. Cal fer inscripció prèvia a través d’aquest formulari, i guardarem les places per ordre conforme us apunteu. El preu de la formació és de 50 euros. La càpsula s’impartirà ONLINE el 29 de maig de 15 a 19 h. Rebreu per correu electrònic les instruccions per accedir-hi.