Ja disponible el Manual de cures per a les comunitats de Fil a l’agulla

27 de juny de 2022

Estem molt contentes d’anunciar que ja teniu disponible el nou Manual de Cures a les Comunitats, una guia per aplicar la perspectiva ecofeminista als projectes de vida en comunitat. 

Els darrers anys hem estat reflexionant sobre la feina que fem acompanyant organitzacions, centres educatius i cohabitatges; facilitant en situacions de crisi, de canvi o conflicte; facilitant la cohesió i la creació de grup; i resultat d’aquesta tasca, hem elaborat una sèrie de Manuals de Cures que hem posat al servei i l’abast de tothom. 

A l’apart de la nostra web, Cures a les organitzacions, trobareu publicats el manual d’organitzacions i el de centres educatius. I gràcies al Projecte Singulars “Cap a un cohabitatge ecofeminista” impulsat per Fil a l’agulla i en col.laboració amb altres cooperatives com Perviure, Coopdemà, Celobert, Iacta, Espai Ambiental Equal Saree i Apòstrof, aquest any presentem el Manual de Cures per les Comunitats. 

El Manual desenvolupa el que són les cures i com aplicar la mirada ecofeminista en 10 àmbits temàtics que, des de la nostra experiència, estan relacionats amb la cura de les persones i de la comunitat:

  1. Les cures i la visió de la comunitat
  2. Les cures i l’organització interna
  3. Les cures, l’economia i els recursos
  4. Les cures, la cohesió i la celebració
  5. Les cures, la comunicació i les relacions
  6. Les cures i el benestar
  7. Les cures i els conflictes
  8. Les cures i les dinàmiques de poder
  9. Les cures, la diversitat i les discriminacions
  10. Les cures i la relació amb l’entorn

A més d’aquest document, hem desenvolupat també una eina d’autodiagnosi, un qüestionari en línia pensat perquè pugui respondre tothom que conviu a la comunitat i vulgi  identificar quines són les seves fortaleses i alhora, també,  poder veure on estan les principals dificultats i reptes, i, per tant, els espais d’aprenentatge i desenvolupament

Si teniu interés en saber més, no dubteu en apuntar-vos a alguna de les presentacions que farem properament: 

  • Divendres 10 de juny a partir de les 16h, al Núria Social a Olot, en el marc de les jornades “L’habitatge, un procomú, construir comunitat amb les persones i el territori” organitzat per Fil a l’agulla, Resilience Earth i Convive-Fundació Cepaim. 
  • Dijous 16 de juny a les 18h, al Centre Cívic de Vallvidrera-Vazquez Montalbán, a Barcelona,  en la xerrada “Ecofeminisme i l’esperit comunitari” organitzat pel Centre Cívic. 
  • Dimecres 22 de juny a les 18h al local de Fil a l’agulla a Barcelona i també en línia, hi haurà una xerrada específica de presentació del Manual “Les cures a les comunitats: com les posem en pràctica?”, organitzat per Fil a l’agulla
  • Diumenge 26 de juny, a les 16h en el marc de la Jornada “Ruralisme o barbàrie” que es desenvoluparà al Konvent, al Berguedà, organitzat per Fil a l’agulla i l’Ateneu cooperatiu de la Catalunya Central 

 

Per a saber més de les jornades que s’organitzen des de Fil a l’agulla, podeu clicar aquí i el Manual el podeu trobar aquí. 

Esperem trobar-nos en algun d’aquests espais. 

 

Aquesta activitat forma part d’un projecte intercooperatiu que es construeix en base a valors cooperatius com la transformació, la innovació social, la igualtat d’oportunitats, la inclusió, l’autogestió, la democràcia i el compromís amb la comunitat. S’emmarca dins la línia Projectes Singulars per al foment de l’economia social i del cooperativisme, del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya.


Comparteix 
etiquetes