2021-22 Càpsula Feminisme per a homes: la violència i els homes (Online, 3a ed) - Fil a l'agulla

Càpsula Formativa | Feminisme per a homes: la violència i els homes 2021-22 (Online, 3a edició)

Perquè conèixer la teva violència és un pas ineludible per poder transcendir-la.

INFORMACIÓ PRÀCTICA

PLACES EXHAURIDES (Potser també et pot interessar la càpsula que farem el 20 de gener: “No lideratge per a homes” dirigit a homes cisgènere.)

Objectiu: Entendrem més a fons què és la violència masclista, com i quan l’exercim, què podem fer per deixar d’utilitzar-la i com posicionar-nos davant la violència masclista que exerceixen altres.

Adreçat a: Homes cisgènere que vulguin aprofundir en el reconeixement dels seus privilegis, la seva violència i vulguin assumir-ne la responsabilitat.

Estructura: Una sessió de 3 hores

Calendari: Dijous 2 de desembre 2021 | Horaris: 17 a 20 h | Modalitat: Online. |Idioma: el curs s’impartirà en català |Preu: 50 €

És necessari fer la inscripció per poder matricular-se i efectuar el pagament. Podeu llegir en aquest enllaç la normativa de matrícula. Les places són limitades i van per ordre d’inscripció. 

Si necessites més informació, ens pots escriure a escolafil@filalagulla.org

Descripció

L’ús de la violència és la pedra angular del patriarcat, és allò que el manté, n’és el problema fonamental. Els homes cisgènere necessiten reflexionar i aprendre a identificar la seva violència masclista, perquè la violència masclista és problema dels homes.

Des de Fil a l’Agulla volem acompanyar aquest camí de reflexió i presa de consciència, perquè sabem que no és senzill i perquè sabem que és imprescindible per viure relacions lliures i igualitàries. I ho fem des de la doble identitat, facilitadora i feminista.

A la càpsula entendrem més a fons què és la violència masclista, com i quan l’exercim, què podem fer per deixar d’utilitzar-la i com posicionar-nos davant la violència masclista que exerceixen altres.

La càpsula s’adreça a homes cisgènere que vulguin aprofundir en el reconeixement dels seus privilegis, la seva violència i vulguin assumir-ne la responsabilitat

Formadora

Anna Boix: Formadora, terapeuta i facilitadora de grups. Formada en treball de processos i llicenciada en biologia, he treballat en la prevenció amb joves i adolescents, i en l’impacte de la violència acompanyant dones a nivell terapèutic, individualment i en grup. També he acompanyat grups mixtos a perdre la por a parlar-ne i arremangar-se amb el tema.

Núria Danés: Sociòloga i Diplomada en Treball de Processos, treballo com a formadora, facilitadora de grups i organitzacions i terapeuta. Tinc també experiència en l’àmbit de la participació local i el desenvolupament comunitari. La formació en Treball de Processos m’ha ofert la possibilitat d’incorporar una mirada més àmplia al voltant de les dinàmiques socials i comunitàries. M’interessa especialment com aborda la realitat social tenint en compte a les persones en tant que individus, relacions i grups. I com, sense descuidar els tres nivells, podem facilitar una acció social transformadora.

Continguts

  • La violència i el patriarcat
  • Tipus de violències masclistes i la seva detecció
  • Trencar el cicle de la violència: la presa de responsabilitat i la reparació
  • El posicionament dels homes davant la violència que exerceixen altres homes

Calendari

  • Dijous 2 de desembre de 17 a 20 h

Preu

El preu de la càpsula formativa és de 50 €.

Podeu consultar aquí la NORMATIVA DEL CURS.

És obligatori fer la inscripció i efectuar el pagament per matricular-se. Les places s’assignaran per ordre d’inscripció.