2022-23 Curs lideratge conscient (Barcelona, 3a ed) - Fil a l'agulla

Curs de lideratge conscient (Barcelona, 3a edició)

Cap a un lideratge a favor de la sostenibilitat de la vida

INFORMACIÓ PRÀCTICA

Estructura:  6 sessions teòrico pràctiques de 5h cadascuna. Si vols pots complementar amb una autodiagnosis sobre el teu lideratge amb l’Índex de Poder Diamond (DPI) i una sessió individual per treballar-ne els resultats

Formació adreçada exclusivament a dones, persones trans i lesbianes.

Horaris: Dijous de 9.30h a 14.30h | Calendari: 19 de gener, 2 i 16 de febrer, 2, 16 i 30 de març | Lloc: Sala per determinar a Barcelona, amb accés per cadires de rodes (opcional fer el curs online) | Idioma: Català | Preu: 330€ el curs, més 274 € si optes per fer el DPI  | Període d’inscripcions: fins al 31 de desembre de 2022

És obligatori fer la inscripció per poder matricular-se i efectuar el pagament. Podeu llegir en aquest enllaç la normativa de matrícula. Les places són limitades i van per ordre d’inscripció. 

Si necessites més informació, ens pots escriure a escolafil@filalagulla.org

Presentació del curs

El món necessita dones, persones trans, no binàries i lesbianes d’arreu i orígens diversos en espais de poder. Necessitem noves formes d’exercir-lo, formes que tinguin el bé comú com a principal motor i guia ètica i que a més siguin eficients.

Aquest curs pretén unir persones interessades a liderar (que no siguin home cis, terme que fa referència a aquells individus a qui la identitat de gènere coincideix amb el seu fenotip sexual, sent el transgenerisme el seu oposat) ja sigui en el món de l’empresa, de l’economia social, de la política o dels moviments socials. Persones amb voluntat de posar el seu potencial al servei del canvi de forma sostenible, persones que vulguin prendre el poder per fer un ús completament diferent del què s’ha fet fins ara.

El lideratge que canviarà el món ha de tenir característiques diferents del lideratge convencional, colonial, patriarcal, autoritari, capacitista, capitalista i poc creatiu que hem heretat.

Perquè aquest nou estil de lideratge sigui inclusiu i accessible, és fonamental que trobi formes de conciliació amb la vida personal i privada, liderar no pot anar en contra de la sostenibilitat de la vida. Cal, llavors, trobar noves mirades i construir nous relats i experiències al voltant de qüestions tan rellevants com l’amor, les relacions, les cures, la relació amb el nostre cos, les maternitats i la criança. Hi ha la creença que el lideratge efectiu és aquell que s’exerceix marginant la vida privada i desconnectant de la vulnerabilitat, l’emoció i d’altres aspectes fonamentals de l’ésser humà. Volem posar-lo en qüestió.

Amb aquest curs volem promoure el lideratge que permet estar connectades amb nosaltres mateixes, de manera integral. D’aquesta manera exercirem la nostra capacitat d’incidir d’una manera efectiva i, al mateix temps, humana i responsable cap als altres, cap a nosaltres i cap al planeta (si és que es pot separar).

Formadores

 • Sara Carro Ibarra: Educadora, formadora, facilitadora i terapeuta. Llicenciada en Història, postgraduada en Cultura de Pau i Diplomada en Treball de Processos. Estic interessada en acompanyar a les organitzacions, incloses escoles i centres educatius en caminar el seu camí i descubrir el potencial que amaguen les tensions i els conflictes. M’importa com ens tractem i com son els processos tant com els resultats. Generar ambients inclusius i comunitats que atenguin les dinàmiques de discriminacions es el que m’apropa mes al sentit de la meva feina.
 • Núria Danés Darnell: Llicenciada en Sociologia, postgrau en Polítiques Socials i Comunitàries i Diplomada en Treball de Processos. Acompanyo persones, grups i organitzacions en diferents moments del seu camí, i especialment en els moments de repte. Tinc experiència en l’àmbit comunitari i en el desenvolupament organitzacional, on dono suport a viure els desafiaments, els conflictes o els moments de canvi des de la curiositat i l’aprenentatge. Gaudeixo aprenent cada dia de la potencialitat i creativitat dels moments difícils, així com del misteri que els acompanya. Em sento afortunada de viure en un entorn a tocar de natura, sentir-m’hi part i en interconnexió.

Programa

Aquest espai formatiu oferirà eines de gestió pràctiques així com guies i exercicis d’empoderament individual i col·lectiu. T’ajudarà a descobrir el teu propi estil i la teva direcció. Si estàs en una fase de recerca o de canvi o, si estàs en un moment de consolidació, el curs t’ajudarà a assentar les teves habilitats i seguir aprofundint en el teu desenvolupament. A més, entraràs en contacte amb una comunitat de persones amb les quals teixir xarxes i donar-vos suport en els vostres camins d’aprenentatge.

Durant el curs adquiriràs habilitats i eines per a:

 • La gestió orientada a resultats: la importància de la claredat en la definició d’expectatives, rols, objectius, i mitjans. El sentit i la necessitat dels protocols, les normes, la incorporació de noves persones en l’equip, els comiats.
 • La gestió emocional: per saber posar a les persones en el centre i poder-les atendre totalment. Per guanyar consciència i eines sobre diversitat i generar inclusió. Per crear espais de treball segurs i atmosferes favorables al desenvolupament professional i personal.
 • La mirada transpersonal: que ens ajudi a connectar amb les nostres visions profundes i la mirada a llarg termini, amb l’esperit de l’organització, amb el sentit de l’existència d’un projecte i amb el bé comú.

El teu propi autoconeixement: per poder saber més qui ets, per ser més conscient del teu impacte sobre les altres, per esprémer el teu potencial, apreciar les teves limitacions, i superar les teves pors. Per conrear una actitud de curiositat i aprenentatge. Per ser més qui ets.

 • L’adquisició d’aquestes eines et permetrà:
 • Fer un ús efectiu i just del teu poder i posar-lo al servei de la visió a la qual vulguis servir.
 • Contribuir a la creació d’una cultura inclusiva i un ambient d’aprenentatge i corresponsabilitat.
 • Acompanyar les persones que tens a càrrec a exercir les seves funcions i oferir-los el suport i nivell de repte adequat perquè desenvolupin al màxim el seu potencial.
 • A bregar amb moments difícils i de canvi veient el seu potencial transformador i desxifrant la informació que ofereixen.
 • A tenir una comprensió sistèmica que et permeti tenir una mirada àmplia i amb perspectiva dels diferents moments i situacions.

Opcionalment, a més d’aquesta formació oferim una eina d’autoavaluació de 360º anomenada Diamond Power Index (DPI) que t’ensenyarem a utilitzar durant el curs. Et donarà moltes pistes sobre l’ús del teu poder. Les eines 360° avaluen les nostres capacitats a partir de múltiples fonts, és a dir, consideren l’opinió i percepció de diferents persones que tenen una relació amb la persona avaluada com a líder (caps, companyes, persones a càrrec, col·laboradores, clientes, persones de l’entorn, etc.).

Un cop realitzat el DPI farem una sessió individual de la qual cada participant sortirà amb una informació personalitzada sobre les seves potencialitats i les seves àrees de desenvolupament com a líder.

Continguts

La formació inclou els següents temes: 

 • Poder i lideratge. Tipus de poders
 • Discriminació, opressió i supremacia internalitzada
 • Poder personal i com ampliar les bases del poder
 • Elderatge i transcendència 
 • Cohesió d’equips
 • Gestió de conflictes 
 • Gestió orientada a resultats
 • Mentoratge de persones
 • Processos de feedback 

Calendari i horaris

Calendari: 19 de gener, 2 i 16 de febrer, 2, 16 i 30 de març

Les sessions es duran a terme els dimecres de 9.30 a 14.30 h.

Preus i opcions de pagament

El preu d’aquest curs és de 330€, més 274 € si optes per fer el DPI.

1r pagament fins el 31 de desembre de 2022: 330 €

2n pagament si optes per a fer el DPI (Diamond Power Index®) i la sessió de retorn, fins el 28 de febrer de 2023: 274

És obligatori fer la inscripció i efectuar el pagament per matricular-se. Les places s’assignaran per ordre d’inscripció.