2022-23 Curs de gestió d’agressions masclistes: Intruducció i aprofundiment 2022-23 (Online, 3a edició) - Fil a l'agulla

Curs de gestió d’agressions masclistes: Introducció i aprofundiment

Marc conceptual i eines d'intervenció per gestionar agressions masclistes

INFORMACIÓ PRÀCTICA

Objectiu: Promoure que hi hagi més gent capacitada per gestionar agressions, per passar d’un tractament individualitzat de les agressions masclistes a una proposta feminista, restaurativa i col·lectiva d’abordatge i gestió d’aquestes situacions. Aprofundir en els principals reptes de la pràctica de gestió d’agressions masclistes amb una mirada feminista, restaurativa i comunitària.

Estructura: Aquesta formació consta de dos mòduls independents. Cada mòdul està format per tres sessions de 3 hores cadascuna.

Horaris: 10 a 13 h  | Calendari: 11 i 25 de gener, 8 i 22 de febrer i 15 i 29 de març de 2023 | Modalitat: Online. |Idioma: el curs s’impartirà en català | Preu: 228,00€ si fas la formació completa, o 114 € per mòdul.

Inscripcions: fins al 31 de desembre de 2022

És necessari fer la inscripció per poder matricular-se i efectuar el pagament. Podeu llegir en aquest enllaç la normativa de matrícula. Les places són limitades i van per ordre d’inscripció. 

Si necessites més informació, ens pots escriure a escolafil@filalagulla.org

Formadores

 • Anna Galí: Estudiant de Treball de Processos des del 2016, quan m’adono que la meva vida ocorre molt sovint en grups i comunitats, ja sigui laboralment, vivint en comunitat, en els espais activistes o en l’àmbit social, i necessito entendre’n millor les dinàmiques per intervenir-hi conscientment. Vull acompanyar a grups perquè puguin fer el que fan atenent a tots els nivells i a les persones que en són part, i m’interessen especialment les dinàmiques de rang i presa de responsabilitat com a camí per transformar les relacions, els grups i el món. Actualment col·laboro en alguns projectes de Fil a l’Agulla com a formadora, facilitadora i terapeuta.

Descripció

Les agressions masclistes són una constant a la nostra societat i algunes d’elles s’han fet encara més visibles arran del moviment #metoo o de denúncies a les xarxes socials. A Catalunya són també constants les notícies al voltant d’aquest problema lligat a organitzacions de tota mena: partits polítics, arts escèniques, món artístic en general, institucions públiques, empreses, etc. Les polítiques d’igualtat han estat un pilar fonamental per impulsar una societat lliure de sexisme, però davant les situacions d’agressió concretes existeix encara una dificultat molt gran per gestionar-les, entre altres motius, per la manca d’un bon posicionament i de coneixement metodològics.

Des de Fil a l’agulla creiem que és necessari que hi hagi més gent capacitada per gestionar agressions, per passar d’un tractament individualitzat de les agressions masclistes a una proposta col·lectiva d’abordatge i gestió d’aquestes situacions que com bé sabem no són un problema entre dos sinó el resultat del sistema heteropatriarcal.

Partim de la idea que la responsabilitat d’esdevenir organitzacions lliures de sexisme i LGTBIfòbia passa per un procés i una adquisició d’eines per a la gestió comunitària, i no sols l’aplicació de protocols cas per cas. Per això llancem aquest procés formatiu sobre la nostra proposta metodològica de gestió d’agressions, de manera que aquest coneixement es multipliqui i arribi a les persones que estan en posicions de gestionar les agressions de diferents organitzacions.

Enguany, presentem un format dividit en dues parts independents que afavoreix la difusió del coneixement que tenim de l’acompanyament d’aquests processos, i a la vegada dóna l’oportunitat d’aprofundir en la pràctica de la facilitació i la gestió per a aquelles persones que ja hi estan familiaritzades o tenen ganes d’assumir aquest repte.

Objectius

 •  Promoure que hi hagi més gent capacitada per gestionar agressions, per passar d’un tractament individualitzat de les agressions masclistes a una proposta feminista, restaurativa i col·lectiva d’abordatge i gestió d’aquestes situacions
 • Aprofundir en els principals reptes de la pràctica de gestió d’agressions masclistes amb una mirada feminista, restaurativa i comunitària.

Programa i continguts

Part I: Introducció a la gestió d’agressions

 • Aquesta primera part es centrarà més en la teoria, i combinarà el format de classe magistral amb petits exercicis de reflexió grupal.
  • Sessió 1: Els reptes de la gestió d’agressions i les bases que la regeixen: feminisme, mirada restaurativa i enfocament col·lectiu i comunitari.
  • Sessió 2: La gestió comunitària, prevenció i protocols d’abordatge de les agressions masclistes.
  • Sessió 3: El rol de la gestió, el treball amb la persona agredida i el treball amb la persona que ha agredit.

Part II: Aprofundiment a la gestió d’agressions

 • Aquesta segona part està enfocada a aprofundir sobre la pràctica de la gestió d’agressions, i per tant tindrà més pes la reflexió col·lectiva a partir de casos, i donarem algunes eines per a la facilitació i acompanyament d’aquests processos.
  • Sessió 1: El rol de la gestió: Què vol dir facilitar aquest tipus de processos? Quines condicions requereix i com determinar-les? Quines eines i habilitats necessita? De quina manera podem cuidar-nos per cuidar tot el procés? Quins són els nostres límits, com treballar-los i com respectar-los?
  • Sessió 2: El treball amb els homes: De quina manera acompanyem a un home que ha comès una agressió a prendre responsabilitat i reparar els danys? Orientacions per a facilitadores, terapeutes i grups de suport.
  • Sessió 3: Processos comunitaris al voltant de les agressions masclistes. Aprofundiment sobre la redacció i ús de protocols d’abordatge d’agressions masclistes.

Calendari i horaris

 • 11 i 25 de gener
 • 8 i 22 de febrer
 • 15 i 29 de març de 2023

De 10 a 13 h.

Preus i opcions de pagament

Formació completa: 228,00€ (Mòdul I+Mòdul II)

Si vols fer només el Mòdul I: Introducció a la gestió d’agressions masclistes, el preu és de 114,00 €.

Si has fet amb nosaltres el Seminari de Gestió d’Agressions i vols fer el Mòdul II: Aprofundiment en la gestió d’agressions masclistes, el preu és de 114,00 €

En qualsevol de les tres opcions, es podrà fer el pagament en un import únic.

 

Podeu consultar aquí la NORMATIVA DEL CURS.

És obligatori fer la inscripció i efectuar el pagament per matricular-se. Les places s’assignaran per ordre d’inscripció.