2022-23 Càpsula Feminisme per a homes: Què és un privilegi i què faig amb ell? (Online, 5a ed) - Fil a l'agulla

Càpsula Formativa | Feminisme per a homes: Què és un privilegi i què faig amb ell?

Perquè conèixer la teva violència és un pas ineludible per poder transcendir-la.

INFORMACIÓ PRÀCTICA

Adreçat a: Homes cisgènere que vulguin aprofundir en el reconeixement dels seus privilegis, la seva violència i vulguin assumir-ne la responsabilitat.

Estructura: 1 sessió de 3 hores

Horaris: Dimecres de 17 h a 20 h | Calendari: 10 de març | Lloc: Girona (Lloc per confirmar)  Idioma: Català | Preu: 50 € 

Si necessites més informació, ens pots escriure a escolafil@filalagulla.org

Descripció

Tenir un privilegi social comporta inherentment certs angles morts en la comprensió del món que habitem, tot i que ens dóna la sensació que el món és tal i com l’entenem. Això vol dir que les persones que tenim privilegis difícilment podem entendre i conèixer la vivència de les persones que no els tenen.

En un món marcat per les dinàmiques socials de privilegi i opressió, i per tal de transformar les injustícies que se’n deriven, és important que les persones que els ostentem, i en aquest cas, especialment els homes, estiguem situades i prenguem consciència de què implica tenir-los. Per una banda, això significa que coneguem amb més profunditat què són els privilegis socials, les diferents dinàmiques de poder, i per altra banda que estiguem obertes, disposades i preparades per rebre el feedback de les persones que pateixen l’opressió per tal de prendre més consciència dels nostres impactes i fer-nos-en càrrec.

La càpsula s’adreça a homes cisgènere que vulguin aprofundir en el reconeixement dels seus privilegis, la seva violència i vulguin assumir-ne la responsabilitat.

Formadora

Anna Boix: Sóc dona i sóc rural, i això ha organitzat la meva vida. Actualment treballo com a formadora, terapeuta i facilitadora de grups a Fil a l’Agulla. Sóc Llicenciada en Biologia, postgraduada en Cultura de Pau i estic acabant el diploma en Treball de Processos. M’apassiona fer-me més i més conscient de la xarxa que som, i de la importància d’estar alhora connectada amb l’univers intern i el món extern per construir relacions que fructifiquin.

Anna Galí: Estudiant de Treball de Processos des del 2016, quan m’adono que la meva vida ocorre molt sovint en grups i comunitats, ja sigui laboralment, vivint en comunitat, en els espais activistes o en l’àmbit social, i necessito entendre’n millor les dinàmiques per intervenir-hi conscientment. Vull acompanyar a grups perquè puguin fer el que fan atenent a tots els nivells i a les persones que en són part, i m’interessen especialment les dinàmiques de rang i presa de responsabilitat com a camí per transformar les relacions, els grups i el món. Actualment col·laboro en alguns projectes de Fil a l’Agulla com a formadora, facilitadora i terapeuta.

Objectius i programa

OBJECTIUS:

 • Prendre consciència de què vol dir i què implica tenir un privilegi social
 • Entendre la posició al món que ocupes com a home
 • Conèixer les bases del treball que proposem que els homes necessiten fer per tal de generar espais de seguretat per les dones i persones d’identitats de gènere dissidents.

PROGRAMA DEL CURS:

  • Poder i privilegi: els diferents tipus de poder i com s’interrelacionen
  • El negacionisme en els homes
  • Els principals obstacles per estar obert al feedback i reparar i com superar-los
  • La presa de responsabilitat i la reparació dels danys

Calendari

 • 10 de març de 2023

Preu

El preu de la càpsula formativa és de 50 €.

Podeu consultar aquí la NORMATIVA DEL CURS.

És obligatori fer la inscripció i efectuar el pagament per matricular-se. Les places s’assignaran per ordre d’inscripció.