2022-23 Càpsula de Feminisme per a homes: si sóc un home, vol dir que sóc violent? - Fil a l'agulla

Càpsula Formativa | Feminisme per a homes: si sóc un home, vol dir que sóc violent?

Perquè conèixer la teva violència és un pas ineludible per poder transcendir-la.

INFORMACIÓ PRÀCTICA

Objectiu:Entendrem més a fons què és la violència masclista, com i quan l’exercim, què podem fer per deixar d’utilitzar-la i com posicionar-nos davant la violència masclista que exerceixen altres.

Estructura: 1 sessió de 3 hores

Horaris: Divendres de 17 h a 20 h | Calendari: 14 d’abril | Lloc: Manresa (espai per determinar) | Idioma: Català | Preu: 50 €

Si necessites més informació, ens pots escriure a escolafil@filalagulla.org

Descripció

L’ús de la violència és la pedra angular del patriarcat, és allò que el manté, n’és el problema fonamental. Els homes cisgènere necessiten reflexionar i aprendre a identificar la seva violència masclista, perquè la violència masclista és problema dels homes.

Des de Fil a l’Agulla volem acompanyar aquest camí de reflexió i presa de consciència, perquè sabem que no és senzill i perquè sabem que és imprescindible per viure relacions lliures i igualitàries. I ho fem des de la doble identitat, facilitadora i feminista.

A la càpsula entendrem més a fons què és la violència masclista, com i quan l’exercim, què podem fer per deixar d’utilitzar-la i com posicionar-nos davant la violència masclista que exerceixen altres.

La càpsula s’adreça a homes cisgènere que vulguin aprofundir en el reconeixement dels seus privilegis, la seva violència i vulguin assumir-ne la responsabilitat

Formadora

Anna Boix: Sóc dona i sóc rural, i això ha organitzat la meva vida. Actualment treballo com a formadora, terapeuta i facilitadora de grups a Fil a l’Agulla. Sóc Llicenciada en Biologia, postgraduada en Cultura de Pau i estic acabant el diploma en Treball de Processos. M’apassiona fer-me més i més conscient de la xarxa que som, i de la importància d’estar alhora connectada amb l’univers intern i el món extern per construir relacions que fructifiquin.

Anna Galí: Estudiant de Treball de Processos des del 2016, quan m’adono que la meva vida ocorre molt sovint en grups i comunitats, ja sigui laboralment, vivint en comunitat, en els espais activistes o en l’àmbit social, i necessito entendre’n millor les dinàmiques per intervenir-hi conscientment. Vull acompanyar a grups perquè puguin fer el que fan atenent a tots els nivells i a les persones que en són part, i m’interessen especialment les dinàmiques de rang i presa de responsabilitat com a camí per transformar les relacions, els grups i el món. Actualment col·laboro en alguns projectes de Fil a l’Agulla com a formadora, facilitadora i terapeuta.

Objectius i programa

OBJECTIUS:

  • Prendre consciència de què vol dir i què implica tenir un privilegi social
  • Entendre la posició al món que ocupes com a home
  • Conèixer les bases del treball que proposem que els homes necessiten fer per tal de generar espais de seguretat per les dones i persones d’identitats de gènere dissidents.

PROGRAMA DEL CURS:

  • La violència i el patriarcat
  • Tipus de violències masclistes i la seva detecció
  • Trencar el cicle de la violència: la presa de responsabilitat i la reparació
  • El posicionament dels homes davant la violència que exerceixen altres homes

Calendari

  • 14 d’abril 2023. Divendres de 17 h a 20 h.

Preu

El preu de la càpsula formativa és de 50 €.

Podeu consultar aquí la NORMATIVA DEL CURS.

És obligatori fer la inscripció i efectuar el pagament per matricular-se. Les places s’assignaran per ordre d’inscripció.