2021-22 Càpsula Feminisme per a homes (Cardedeu, 1a edició) - Fil a l'agulla

Càpsula Formativa | Feminisme per a homes: la violència i els homes 2021-22 (Presencial, 1a edició)

Perquè conèixer la teva violència és un pas ineludible per poder transcendir-la.

INFORMACIÓ PRÀCTICA

Objectiu: Entendrem més a fons què és la violència masclista, com i quan l’exercim, què podem fer per deixar d’utilitzar-la i com posicionar-nos davant la violència masclista que exerceixen altres.

Adreçat a: Homes cisgènere que vulguin aprofundir en el reconeixement dels seus privilegis, la seva violència i vulguin assumir-ne la responsabilitat.

Estructura: Una sessió de 3 hores

Calendari: Divendres 18 de març de 2022 | Horaris: 16 a 19 h | Modalitat: Presencial (Cardedeu). |Idioma: el curs s’impartirà en català |Preu: 50 €

És necessari fer la inscripció per poder matricular-se i efectuar el pagament. Podeu llegir en aquest enllaç la normativa de matrícula. Les places són limitades i van per ordre d’inscripció. 

Si necessites més informació, ens pots escriure a escolafil@filalagulla.org

Descripció

Quin és el paper dels homes en el feminisme? Què puc fer com a home per contribuir a fer del món un lloc més segur per a tothom? Si et fas preguntes com aquestes, aquesta càpsula és el teu espai.
Els homes cisgènere necessiten reflexionar i aprendre a identificar els seus privilegis i la violència masclista que exerceixen, perquè aturar la violència és responsabilitat de qui l’exerceix. La violència masclista, doncs, és un problema dels homes i és la pedra angular que sustenta el patriarcat.Des de Fil a l’agulla oferim aquest espai de trobada entre homes i de presa de consciència perquè conèixer la pròpia violència és un pas ineludible per a poder transcendir-la. I com que la violència masclista és un fenomen no només individual, sinó col·lectiu, és important que els homes tingueu espais grupals on reflexionar junts sobre el tema. Alhora que és essencial que en aquests espais es treballi des del feminisme.
Sabem que no és fàcil posicionar-se i actuar en una qüestió quan estàs en el cantó privilegiat. Des de Fil a l’agulla, com a feministes i facilitadores, volem aportar el nostre granet de sorra a què els homes us plantegeu quin tipus d’home voleu ser, com us voleu relacionar amb les dones i identitats dissidents, i també com us voleu relacionar amb els altres homes.

Com et vols posicionar quan altres homes exerceixin masclisme?

A la càpsula entendrem més a fons què és la violència masclista, com i quan l’exercim, què podem fer per deixar d’utilitzar-la, com posicionar-nos davant la violència masclista que exerceixen altres i com assumir la responsabilitat que ens toca en tot plegat.

Formadores

Anna Boix: Formadora, terapeuta i facilitadora de grups. Formada en treball de processos i llicenciada en biologia, he treballat en la prevenció amb joves i adolescents, i en l’impacte de la violència acompanyant dones a nivell terapèutic, individualment i en grup. També he acompanyat grups mixtos a perdre la por a parlar-ne i arremangar-se amb el tema.

Anna Galí: Estudiant de Treball de Processos des del 2016, quan m’adono que la meva vida ocorre molt sovint en grups i comunitats, ja sigui laboralment, vivint en comunitat, en els espais activistes o en l’àmbit social, i necessito entendre’n millor les dinàmiques per intervenir-hi conscientment. Vull acompanyar a grups perquè puguin fer el que fan atenent a tots els nivells i a les persones que en són part, i m’interessen especialment les dinàmiques de rang i presa de responsabilitat com a camí per transformar les relacions, els grups i el món. Actualment col·laboro en alguns projectes de Fil a l’Agulla com a formadora, facilitadora i terapeuta.

Continguts

  • La violència i el patriarcat
  • Tipus de violències masclistes i la seva detecció
  • Trencar el cicle de la violència: la presa de responsabilitat i la reparació
  • El posicionament dels homes davant la violència que exerceixen altres homes

Calendari

  • Divendres 18 de març de 16 a 19 h

Preu

El preu de la càpsula formativa és de 50 €.

Podeu consultar aquí la NORMATIVA DEL CURS.

És obligatori fer la inscripció i efectuar el pagament per matricular-se. Les places s’assignaran per ordre d’inscripció.