Jornada “Les cures al món educatiu” | Online i gratuïta

27 de setembre de 2021

Dimecres 13 d’octubre a les 18.30 h celebrarem la jornada “Les cures al món educatiu”, en format online i completament gratuïta, i conduïda per les companyes Sara Carro i Noemí Canelles. Aquesta activitat s’emmarca dins del “Benvinguda Diversitat“, un projecte que rep el suport de la Direcció de Justícia Global de l’Ajuntament de Barcelona i que té per objectiu la prevenció i detecció de dinàmiques de discriminació i es duu a terme a diversos centres educatius de la ciutat de Barcelona.

Quan parlem de cures, si posem el focus al centre educatiu, és important que no només mirem l’alumnat com objecte de les cures, sinó també com aquestes guien l’acció de tota la comunitat educativa: entre el cos docent, a l’equip directiu, als grups classe, amb l’equip de monitoratge i amb les famílies. Per tant, preguntar-nos aspectes com la qualitat del lideratge, la cultura participativa als diferents espais, la manera de gestionar l’estrès, els conflictes, o de tractar les discriminacions… poden ajudar que l’escola generi benestar emocional i capacitat de resiliència davant la situació actual.

Amb aquest objectiu hem realitzat un petit estudi amb una mostra de 3 centres educatius de Barcelona i a partir d’uns qüestionaris. Els resultats d’aquest estudi els donarem a conèixer durant la jornada “Les cures al món educatiu”.

A la jornada també presentarem el “Manual d’autodiagnosi: l’estat de les cures al nostre centre educatiu”, una eina d’autodiagnosi mitjançant uns qüestionaris en línia que omplen les persones d’un centre, i que ofereixen un retrat de l’estat de les diferents àrees. Aquest document és una adaptació a la realitat del món educatiu del Manual d’autodiagnosi: l’estat de cures a la nostra cooperativa que vam elaborar l’any passat a Fil a l’agulla. 

La jornada està oberta a tothom que hi vulgui participar. Per assistir-hi només cal que omplis aquest formulari. Us hi esperem!

INSCRIPCIONS


Comparteix