Fil a l’agulla participa en l’acte de presentació de la campanya "Busca els senyals. Atura l'assetjament" del Departament d’Educació

Lídia Casanovas, convidada a participar en la taula rodona sobre detecció, gestió i prevenció dels casos d’assetjament
3 d’octubre de 2024

Ahir, 2 d'octubre, vam assistir a la presentació de la campanya “Busca els senyals. Atura l’assetjament” del Departament d’Educació, en un acte institucional a l’Institut Teresa Pàmies de Barcelona que ha comptat també amb la presència de la consellera Esther Niubó. Aquesta campanya té per objectiu sensibilitzar l’alumnat dels centres educatius catalans i les seves famílies de la importància de millorar la detecció de l’assetjament escolar. 

Lídia Casanovas, de l’equip d’educació de Fil a l’agulla, va participar de la taula rodona juntament amb la coordinadora de Coeducació, Convivència i Benestar de l’Institut Alt Foix, Patrícia de Andrés, i una alumna de l’Institut Teresa Pàmies. La taula es va orientar a parlar de la detecció de l’assetjament, el procediment que cal seguir quan es té sospita d’un cas i la prevenció d’aquesta xacra. 

Durant l’acte, es va presentar també l’espot de campanya, centrat en 2 alumnes víctimes d’assetjament, i també el web assetjamentescolar.gencat.cat, un recurs que inclou exemples de senyals que poden indicar que un infant o jove està patint assetjament. 

A Fil a l’agulla, des dels nostres inicis, hem treballat per a la prevenció de les violències als centres educatius, guanyant expertesa i especialització en la pròpia gestió dels casos d’assetjament. I ho fem donant suport a tota la comunitat educativa (equips directius, claustres, alumnat, famílies, i altres figures presents en el dia a dia dels centres) perquè les situacions de violència s’aturin i engegant processos restauratius en els casos en què les víctimes ho vulguin. 

Més específicament, des del 2023, el nostre equip d’educació col·labora amb la Unitat d’Atenció a l’Alumnat en situació de Violència (USAV) gestionant casos d’assetjament detectats arreu del territori català. La USAV és la unitat que acull la comunicació, revelació o malestar, gestiona el cas de violència i en coordina l’abordatge, tot seguint els protocols establerts.

Volem aprofitar per agrair la confiança dipositada en la nostra metodologia, en la nostra feina i en el nostre equip, així com per reafirmar en el nostre compromís de treballar conjuntament amb els centres i les institucions per erradicar definitivament l’assetjament i totes les altres violències presents al món educatiu. 




 

Comparteix