7 Idees bàsiques sobre els nous lideratges

5 de gener de 2023

Les organitzacions d’avui necessiten dotar-se de cultures i sistemes de funcionament que possibilitin que la gent millori la seva capacitat d’aportar i tregui el millor d’ella mateixa. 

Això requereix lideratges que acompanyin a les persones a brillar, lideratges que combinin la seva capacitat de visionar, tenir una direcció clara i una capacitat de prendre i executar decisions, amb una actitud oberta, d’escolta i curiositat cap al feedback de l’entorn. Lideratges que no tinguin por a prendre l’espai ni a deixar-lo per altres quan és el moment. 

Ser capaç de poder liderar així, desplegant actituds i habilitats tan diferents com ara la capacitat directiva, l’escolta, l’empatia, la determinació… És una tasca que no s’aprèn sola i que requereix, doncs, formació i molt de treball personal.

Per això, des de Fil a l’agulla oferim formació sobre lideratge i ús del poder per:

  • Guanyar consciència sobre les dinàmiques de poder i la relació amb el lideratge
  • Compartir una visió entorn el lideratge conscient i democràtic. 
  • Dotar d’eines i habilitats per desenvolupar lideratges que estiguin connectats amb el seu poder i en facin un ús més conscient

  1. Liderar avui en dia ja no vol dir manar.
  2. Hi ha diferents formes de liderar, més enllà del lideratge visionari.
  3. El lideratge comporta la necessitat d’empoderar totes les persones que formen part de les organitzacions.
  4. El feminisme i la perspectiva decolonial són imprescindibles en els nous lideratges.
  5. És necessari qüestionar i revisar les nostres creences sobre les estructures a les organitzacions,
    tan horitzontals i verticals. 
  6. El nou lideratge té en compte l’elderatge, la capacitat de donar la benvinguda a la diversitat i acollir totes les veus.
  7. El nou lideratge implica fer treball i transformació personal de les persones que lideren.mplica necessàriament treball i transformació personal de les persones que lideren


Comparteix