Acompanyament emocional grupal - Fil a l'agulla

Acompanyament emocional grupal

Si aquest camí el podem fer en companyia, la força amb què podem travessar els moments difícils creix

Què són els grups d’acompanyament emocional?

Són espais de trobada quinzenal, guiats per una facilitadora amb l’objectiu de generar un entorn segur, confidencial i amb cura on compartir vivències, aprenentatges i on donar-nos suport en els nostres processos personals.

Obert tant a persones que ja reben un acompanyament individual com aquelles que per primera vegada s’acosten a un espai de creixement personal.

Per ara, el format de l’espai és en línia.

La potencialitat del grup

Les persones vivim sensacions de malestar. A vegades l’hi acabem posant un nom: tristesa, angoixa, solitud… I d’altres, és una sensació de buidor, de no saber ben bé què ens passa tot i la certesa que tenim de no estar bé.

Intentem lluitar contra aquestes sensacions perquè l’estat a què ens porten és dolorós, ens incomoda i volem que s’acabi. Amb tot, és difícil que això passi si no mirem què és el que ens fa estar malament, si no podem aprofundir en el malestar per a recollir els aprenentatges que ens porta i des del fons tornar a la superfície sent més nosaltres mateixes. El malestar és funcional, existeix perquè és una de les maneres que tenim com a éssers humans d’aturar-nos i poder treballar per aproximar-nos més a qui realment som. 

Si aquest camí el podem fer en companyia, la força amb què podem travessar els moments difícils creix. Els grups ajuden a trencar l’aïllament que sentim quan no estem bé, ja que moltes vegades, quan ens passa alguna cosa, tenim la sensació que ningú més està vivint allò. Des de la nostra perspectiva, allò que ens passa té una dimensió social i creiem que és des del que és col·lectiu que podem trobar la potencialitat que resideix en el malestar. Poder compartir amb altres persones i fer comunitat, ens ajuda a descobrir la universalitat del nostre patiment, així com a valorar la nostra singularitat.

El format grupal també permet fer més accessible econòmicament l’acompanyament al creixement personal més enllà de la teràpia individual.

Estem preparant nous grups! Aviat informarem de la nova oferta


Vídeo

Compartim aquesta xerrada que Núria Mateu va fer durant el confinament de la Covid-19 per parlar del nostre benestar emocional en aquests moments difícils.