Eines per cohabitar la comunitat que volem - Fil a l'agulla

Eines per cohabitar la comunitat que volem

Recursos pràctics per a la convivència

Nova formació destinada a persones que viuen o estan interessades a viure en comunitat

El 2023 començarem l’any oferint una formació nova orientada a aquelles persones que estan en projectes de cohabitatge, que ja conviuen o estan en la fase de promoció. També pot ser útil per persones que estan en grups en cerca de lloc o interessades a viure en comunitat.

Els cohabitatges i comunitats són una realitat creixent al nostre territori. Cada cop són més les persones que s’aventuren en el camí de conviure. Empeny la necessitat d’habitatge, construir imaginaris col·lectius, cultivar relacions de suport mutu i altres somnis i necessitats.

De models n’hi ha de molts tipus i el que sí que podem dir que tenen en comú és que, junt amb la il·lusió i les ganes, també hi ha molts reptes. Sovint darrere les ganes de construir una comunitat hi ha grans ideals, que poden acabar venint seguits de decepcions, si no tenim presents alguns dels elements que cal tenir en compte per a la creació d’un projecte sostenible. Aquestes són algunes de les qüestions que cal afrontar:

  • Tenim una sola visió que encaixa amb les visions personals i que es correspon amb la pràctica quotidiana del nostre projecte?
  • La gent se sent part del projecte? La participació i implicació és justa i equilibrada?
  • Com és l’equilibri entre les necessitats individuals i les del grup?
  • Són els conflictes una oportunitat d’aprenentatge?
  • Estem arrelades al territori?
  • Com tenim cura de la diversitat en el nostre grup?

Sobre la formadora: Mireia Parera Puigdomènech

Llicenciada en Ciències Ambientals i Diplomada en Treball de Processos. En tots aquests anys la meva principal escola han estat les relacions, els grups i la natura. Aprenc molt a través de treballar els reptes i conflictes, prendre consciència de les crisis i els canvis i també de la connexió trascendental.
He viscut en comunitat i he impulsat junt amb d’altres persones, la incorporació de la mirada de les cures i la facilitació al món de les comunitats a Catalunya i a l’estat espanyol.
Darrerament, estic cultivant la meva part creativa amb el dibuix, la pintura, el moviment i el cant.

Aquest curs, que es pot realitzar per mòduls (escollint els que més us interessin per a la vostra situació personal), començarà el gener del 2023 i tindrà lloc al local de Fil a l’agulla (Sants, 10. Barcelona). Un espai amb accessibilitat.

Per saber més d’aquesta formació i conèixer els continguts, el calendari i els preus, visita la pàgina web del curs.

Si vols compartir-ho, decarrega’t aquí el pdf del programa del curs.