Tenim temps per tot? Fòrum Obert sobre conciliació, cures i treballs domèstics - Fil a l'agulla

Tenim temps per tot? Fòrum Obert sobre conciliació, cures i treballs domèstics

El pròxim dimarts 6 de març organitzem “Tenim temps per tot?”, un Fòrum Obert sobre la conciliació, les cures i els treballs domèstics. Serà al local del Grup ECOS al carrer Bailèn 5, de 18 hores a 20 hores, a Barcelona. Tots i totes hi esteu convidades! Hi haurà un espai per la canalla. 

Amb la Vaga Feminista apropant-se, les integrants de Fil a l’agulla volíem contribuir a generar un espai de debat i per compartir coneixements. Aquesta vaga organitzada entre dones, lesbianes i trans* pel pròxim 8 de març és un moment d’intensitat per les diverses lluites feministes que s’hi aglutinen. Alhora, ens adonem que aquesta vaga és especial perquè aborda holísticament les esferes en què es dóna la vida productiva i reproductiva. Per això hem organitzat un Fòrum Obert sobre la conciliació, les cures i el treball domèstic, sota el títol “Tenim temps per tot?”. Us convidem a participar-hi! Volem conversar entre totes i fer-nos preguntes que creiem importants.

  • Com vius el repartiment de les tasques de la casa?
  • Com t’impliques a casa?
  • Hem aconseguit la igualtat entre homes i dones?
  • Què entenem per igualtat? La volem?
  • Són importants les cures per a tu?
  • A qui o què cuides (persones estimades, familiars, casa, coses materials, a tu…)?
  • Hi ha alguna cosa d’aquest tema que et generi malestar?
  • Quines experiències has vist que altres persones del teu entorn vivien? Familiars, amistats, veïnat, col·legues, companyes de lluites…

El debat obert serà facilitat per dues membres de Fil a l’agulla. Es podrà escoltar les diferents veus, opinions, sentiments i emocions que hi ha al voltant de la cura i la conciliació. Obrirem un espai per a compartir com vivim aquests temes i poder escoltar altres maneres de viure-ho i guanyar més consciència de quina és la posició de cada participant.

Com no volem que les tasques de cures us impedeixin l’assistència, per evitar-ho en la mesura del possible, habilitarem una zona amb contes per si vols venir amb la canalla. Us animem a compartir les vostres vivències com a dones, homes, trans*, i en àmbits com les relacions, la parella, la família, la solteria, l’amistat, a la feina i a la vida en comunitat.