‘Teixint comunitats’: El primer llibre en paper de Fil a l’agulla - Fil a l'agulla

‘Teixint comunitats’: El primer llibre en paper de Fil a l’agulla

Estem molt contentes d’anunciar el primer llibre en paper de Fil a l’agulla. Gràcies al projecte Singulars “Cap a un cohabitatge ecofeminista” tenim l’oportunitat de crear un llibre on compartir els aprenentatges de l’acompanyament a comunitats en procés de promoció i en fase de convivència. Ara estem en fase de cocció: recollint veus, mirades, experiències, …

Sota el títol de “Teixint comunitats”, el llibre serà publicat amb l’editorial Pol.len i serà d’autoria col.lectiva. Per això, des de Fil a l’agulla, estem recollint les experiències i experteses professionals i de vida de moltes persones de l’equip i en diàleg amb altres persones i professionals del món de la facilitació i acompanyament a grups. 

L’estructura del llibre constarà de grans eixos:

El primer té a veure amb parlar de les comunitats com els espais de pràctica quotidiana de la relació, el vincle, el treball en comú i el suport mutu. No podem entendre l’existència humana sense la vida comunitària, independentment del model de convivència de cadascú. Aquests constitueixen espais de connexió amb el sentit comunitari, d’unitat amb les persones i també amb el planeta terra. Aquest esperit comunitari és allò que primerament hem de cultivar. En el llibre partim de conèixer una mica més de la història de la colonització i el neoliberalisme, i com a la societat occidental blanca això ens ha despullat d’aquesta mirada, sentiment i conexió tan essencial, per seguir veient maneres i estratègies per cultivar aquesta connexió. 

El segon eix, vol donar respostes a inquietuds sorgides en el procés de promoure un cohabitatge.  Cohabitar és una opció més, però no sempre és la millor opció. Per això és important saber què implica i quins són els obstacles que hem d‘afrontar si volem anar a viure en comunitat. En aquest eix també compartirem els aprenentatges fets per diferents persones facilitadores que hem acompanyat projectes en fase de promoció i volem també asseure’ns amb els grups per compartir els seus aprenentatges. 

Per últim, el tercer eix vol aprofundir en l’acompanyament a les comunitats que conviuen. Aquesta part s’estructurarà amb la guia de les àrees que treballem en el Manual de Cures a les comunitats.

Sessió oberta de preguntes i reflexions: “L’aventura de conviure en cohabitatge”

I amb aquesta gran excusa, us volem convidar a una sessió en línia el proper dimecres 8 de junya les 18h, on per una hora i mitja compartirem reflexions i preguntes entorn a l’aventura de conviure en un cohabitatge. Aquesta sessió és per a persones que estan a la recerca de projecte, que encara no tenen un grup, no tenen lloc, han fet tastet amb diversos grups però no es decideixen, etc. L’objectiu és descobrir amb vosaltres quines són les principals inquietuds i preguntes que sorgeixen en aquest moment, tenir algunes pistes de per on començar i descobrir també quins són els principals obstacles mentals que es presenten i com superar-los.

Si esteu amb interés, us podeu inscriure aquí.  

 

Aquesta activitat forma part d’un projecte intercooperatiu que es construeix en base a valors cooperatius com la transformació, la innovació social, la igualtat d’oportunitats, la inclusió, l’autogestió, la democràcia i el compromís amb la comunitat. S’emmarca dins la línia Projectes Singulars per al foment de l’economia social i del cooperativisme, del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya.