Surt publicada la nova guia sobre coeducació de la Diputació de Barcelona - Fil a l'agulla

Surt publicada la nova guia sobre coeducació de la Diputació de Barcelona

Arrenquem el curs amb la bona notícia que la guia “La coeducació: clau per a l’èxit educatiu” que Fil a l’agulla ha elaborat per a la Diputació de Barcelona ja està publicada! Les autores de la guia són les companyes de l’equip d’Educació Lídia Casanovas i Noemí Canelles, i la coordinació s’ha dut a terme des de l’Oficina de Planificació Educativa de la Diputació de Barcelona.

El concepte de coeducació ha anat evolucionant al llarg dels anys en paral·lel als avenços dels feminismes; coeducar o tenir una perspectiva feminista de l’educació vol dir tenir un compromís amb la no-discriminació i la lluita per a la igualtat d’oportunitats.

Aquest document, que ara veu la llum, vol sintetitzar les bases del treball coeducatiu i mostrar als municipis una visió del potencial transformador d’aquesta perspectiva, alhora que ofereix algunes pistes per començar a planificar les seves accions. És clau treballar la coeducació a totes les etapes educatives. D’aquí ve la importància de promoure plans, formacions i intervencions des de les escoles bressol fins als instituts de secundària. Al mateix temps, parteix de la necessitat de tenir en compte tota l’educació no formal i informal del territori, amb l’horitzó de promoure municipis feministes.

Guia disponible aquí: https://filalagulla.org/wp-content/uploads/2021/09/D28_Coeducacio_clau_dexit.pdf