Seminari de Jan Dworkin amb Neus Andreu sobre dany i responsabilitat

A l’octubre participarem en una formació molt interessant. Es tracta del Seminari de Jan Dworkin “Dany i responsabilitat. La reparació en les relacions, una mirada orientada a processos”. La nostra sòcia Neus Andreu assistirà a Dworkin en aquesta formació que organitza la Escuela del Instituto de Trabajo de Procesos.

Del 18 al 20 d’octubre estarem participant en un seminari de Treball de Processos molt important. Serà impartit per Jan Dworkin, amb l’assistència de la nostra sòcia Neus Andreu. Abordarem el dany i la responsabilitat: com podem fer una reparació en les relacions a través de la mirada orientada a processos? Les inscripcions estan obertes i es farà a la Lleialtat Santsenca de Barcelona. 

És molt comú sentir-se danyada en les relacions. És igualment comú rebre acusacions de causar dany a les altres persones. Recuperar-se del dolor que experimentem i reparar el mal que creem són dos dels grans reptes que ens plantegen les relacions. Poques de nosaltres hem estat formades per a ser responsables del nostre impacte en les altres. Ens sentim victimitzades, culpables o en negació. A més, tendim a posar massa èmfasi en els aspectes psicològics del nostre comportament i subestimem l’impacte de les dimensions col·lectiva i política. Creiem erròniament que el que passa entre nosaltres és només un assumpte privat.

En el seminari “Dany i reparació. La reparació en les relacions” aprendrem com prendre responsabilitat pels nostres impactes en altres persones: moment a moment, en interaccions en temps real, així com quan parlem del passat. Obtindrem una major comprensió sobre l’impacte dels traumes col·lectius en les nostres relacions. També descobrirem com la història es troba amagada sota les nostres emocions intenses, al mateix temps, aprendrem habilitats per fer que les nostres relacions actuals siguin més satisfactòries i sostenibles.

Alguns temes que abordarem inclouen:

  • L’impacte de la interseccionalitat i la desigualtat de poder en les relacions
  • Habilitats i actituds per a una autèntica disculpa: què, quan i com
  • Facilitant acusacions fortes i l’experiència de dolor
  • Consciència dels canviants rols de persona víctima, perpetradora i testimoni
  • Creant seguretat per a tots els rols i parts
  • Identificant la història en l’aquí i ara

Presentarem i practicarem eines i actituds útils per a persones mediadores, terapeutes, facilitadores, educadores, activistes, polítiques i també per persones que estan fent una criança. També per a qualsevol persona que busqui millorar les seves relacions o desenvolupar una major facilitat per seure en els focs de les interaccions intenses i conflictives.

La Jan Dworkin, PhD, és terapeuta, facilitadora, educadora i coach en lideratge. Ha treballat internacionalment amb persones, relacions i
organitzacions durant més de 25 anys. Persona clau en el camp del Treball de Processos, Jan ha contribuït al desenvolupament de la seva teoria i pràcticades dels seus dies d’estudiant a Zuric en la dècada de 1980, quan formava part del grup original de Mindell. És coautora de diversos programes de formació en Treball de Processos i ha impartit tallers i seminaris públics a nivell internacional. Ha estat responsable acadèmica del Màster en Treball de Processos a Portland durant molts anys.

El seu pròxim llibre, Make love better: How to Own Your Story, Connect with Your Partner and Deepen Your Relationship Practice es basa en el seu viatge multicolor en el camp de les relacions i en anys d’experiència com a terapeuta relacional. El llibre ofereix eines concretes per ajudar les persones a navegar els desafiaments interseccionals al voltant de la raça, el gènere, la classe, l’orientació sexual, la dinàmica de poder, el sexe, la comunicació i els somnis. Ella entén les relacions interpersonals com un vehicle per abordar les complexitats derivades dels problemes socials i, per tant, per transformar el món. Publicat per Bellysong Press, sortirà a la tardor de 2019.

Com sabeu, la nostra sòcia Neus Andreu és facilitadora de grups, formadora i consultora organitzacional, també acompanya persones i relacions en el seu camí. La seva passió és donar suport a les organitzacions, comunitats, grups i persones en temps de canvi o crisi. Creu en els moments difícils i confia que, amb el suport necessari, esdevenen fonts d’aprenentatge i desenvolupament únics. És Diplomada en Treball de Procés i ha estudiat al Regne Unit (Processworkuk.org)