“Quina relació volem tenir amb la Terra?” Fòrum Obert - Fil a l'agulla

“Quina relació volem tenir amb la Terra?” Fòrum Obert

El pròxim dijous 11 d’abril us convidem a reflexionar sobre la nostra relació amb la Natura. Es tracta d’un Fòrum Obert per parlar sobre la Terra i l’impacte que les nostres vides tenen al planeta en què vivim. Serà a un espai privilegiat per la seva verdor: el Bosc Turull de Vallcarca. 

Sarah James, de la comunitat indígena àrtica Gwich’in, diu: “Jo no diria que em vaig fer ecologista, aquesta és la manera occidental. Vaig néixer amb això i probablement moriré amb això. Així és com som la gent indígena. És la responsabilitat que el Creador ens va donar, ser ecologistes. És la nostra responsabilitat”. La Sarah té una relació especial amb la natura, se’n sent part. Moltes de nosaltres, no. A la nostra cultura occidental sovint ens desconnectem de la Terra i de l’impacte que tenim l’espècia humana en ella. Ho volem i podem fer d’una altra manera?

Per conversar sobre aquest tema, organitzem un Fòrum Obert titulat “Quina relació volem tenir amb la Terra?” el pròxim dijous 11 d’abril, a partir de les 18 hores. Volem generar un espai on poder tenir un diàleg entre allò que ens connecta i ens desconnecta de la nostra relació amb la Terra i ser més conscients de com això ens afecta el nostre dia a dia. A vegades no tenim consciència del profund vincle de dependència mútua entre el planeta en què vivim i nosaltres.

Us compartim algunes preguntes per iniciar la reflexió:

  • Quina relació tenim amb la Terra? Com ens afecta?
  • Com vertebra la nostra relació amb el consum, en el nostre dia a dia?
  • Sóc conscient de com funciona el món? D’on s’extreuen els recursos que consumeixo i quin és el seu impacte? Com m’afecta saber-ho o no saber-ho?
  • T’ha passat alguna vegada que no vols saber més?
  • Què fem quan sentim el patiment?

El Fòrum Obert es farà l’11 d’abril a l’espai municipal barceloní Aula Ambiental Bosc Turull. L’adreça és Passeig Turull 2-4, però si necessiteu un accés adaptat a cotxets infantils o cadires de rodes, haureu d’entrar per la part de dalt: Passeig Turull 36, a la porta gran de fusta. En aquest cas haureu de trucar al telèfon 932133945 per demanar que us obrin, ja que no hi ha timbre. Vam triar aquest espai perquè l’aula ambiental és un espai de referència en la millora de la biodiversitat i en la promoció de pràctiques comunitàries relacionades amb la sostenibilitat.

És una activitat oberta a tothom i no cal inscripció prèvia. L’espai serà facilitat per l’Anna Espadalé i la Mireia Parera, sòcies de Fil a l’agulla. Aquest Fòrum Obert compta amb una part de finançament donat des de la CUP Barcelona, dins el programa “Diners al carrer” per cofinançar projectes d’iniciativa ciutadana. Teniu disponible també l’esdeveniment al nostre Facebook.

Terra2