Participa al projecte “Aprofundint en les cures a les cooperatives de treball” - Fil a l'agulla

Participa al projecte “Aprofundint en les cures a les cooperatives de treball”

Aquest mes iniciem el projecte“Aprofundint en les cures a les cooperatives de treball”, amb el suport de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya i un grapat de cooperatives que han acceptat el repte de mirar cap endins i preguntar-se com estan, amb la finalitat d’esdevenir cooperatives on el benestar de les persones es posa al centre.

Encara tenim places per tal que algunes cooperatives més puguin participar en aquesta iniciativa, així doncs, si sou una cooperativa de treball situada a Catalunya, us animem a pensar-vos-ho.

Què són les cures?

Les cures tenen a veure amb fer una mirada cap en dins, que també té conseqüències cap enfora. Impliquen una mirada cap a la vida interna de l’organització que inevitablement també suposa una mirada
cap a l’interior de les persones que la formen.

Per poder aprofundir en les cures hem dividit en 8 les àrees de treball:

 1. La cohesió i el treball en equip, les emocions
 2. La visió d’un projecte
 3. El lideratge i l’ús del poder
 4. El conflicte
 5. La governança i l’organització interna
 6. El masclisme, i les dinàmiques de discriminació en general i la gestió d’agressions: la mirada restaurativa
 7. Els sistemes de retroalimentació
 8. L’estrès

Com podeu participar en el projecte “Aprofundint en les cures a les cooperatives de treball”?

Hi ha dues maneres de participar:

 • Opció 1. Posem a la vostra disposició un Manual i una Eina d’Autodiagnosi per tal de fer un procés de reflexió sobre l’estat de les cures a la vostra cooperativa.
  • A què us comprometeu? A tenir uns espais de trobada per reflexionar sobre les cures i a omplir un qüestionari en línia.
  • Què us oferim? Analitzem i us retornem els vostres resultats, i us donem pistes per la incorporació de les cures a la vostra cooperativa. També us convidem a una jornada final on coneixerem els resultats de totes les cooperatives participants.
  • En quin temps? El projecte s’ha d’acabar a finals d’any i, per tant, podeu decidir el calendari en funció de les vostres necessitats, des d’ara fins al desembre.
  • Amb quin cost? Es una acció gratuïta.
 • Opció 2. Des de Fil a l’agulla realitzem un procés d’acompanyament a 10 cooperatives per tal d’analitzar l’estat de les cures i donar suport en la seva incorporació. Farem un procés de selecció en funció del nombre de demandes.
  • A què us comprometeu? A omplir els qüestionaris en línia i a rebre les sessions de formació i assessorament per la incorporació de les cures (entre 10 i 24 hores d’intervenció segons la mida de la cooperativa).
  • Què us oferim? Fem una sessió de presentació, analitzem i us retornem els vostres resultats, i dediquem un seguit d’hores a fer formació i assessorament sobre les necessitats detectades a la diagnosi, en funció de les característiques de la vostra cooperativa.
  • En quin temps? El projecte s’ha d’acabar a finals d’any, i per tant podeu decidir el calendari en funció de les vostres necessitats, des d’ara fins desembre.
  • Amb quin cost? Es una acció parcialment subvencionada que tindria un cost de 473 € (573,19 amb IVA inclòs) si sou  una cooperativa petita, 776 € (939,31 amb IVA inclòs) si és mitjana, i 1702 € (2.059,43 amb IVA inclòs) si sou una cooperativa gran (el valor de les intervencions oscil·la entre 1459 i 3479 € sense subvenció).

Què heu de fer per participar a qualsevol de les dues opcions? Ompliu aquest formulari i ens posarem en contacte amb vosaltres:  https://forms.gle/ogdQrMvwsVa3HtHC6

Si teniu dubtes, ens podeu escriure a info@filalagulla.org