Nou horari del servei de suport telefònic Covid-19

La situació actual de trànsit cap al que s’ha anomenat “nova normalitat”, segueix portant associats moments d’incertesa, dificultat i dolor. És per això que des de l’Institut de Treball de Processos, la Xixa Teatre i Fil a l’agulla hem decidit continuar amb el servei de suport emocional gratuït a través del telèfon 625 748 734, i que ara tindrà un nou horari d’atenció: de 10 a 14 h.

Volem continuar oferint els nostres coneixements i experiència en l’acompanyament per a totes aquelles persones que han estat o continuen en primera línia de la crisi de la Covid-19, creant un espai on compartir i processar com estan, com ho han viscut aquests mesos i com miren el futur més immediat. Sabem que, de vegades, encara que la corba baixi, la sensació de vertigen es queda dins, potser perquè no van tenir o no van trobar el temps per parlar-ne mentre passava o perquè els va quedar dins por, dolor, ràbia o inquietud.

A més a més, aquest servei respon a la convicció que és un dret i un deure humà donar-se suport en moments de tanta transcendència com aquests, i perquè ens sentim amb la força i la tendresa per oferir aquest acompanyament.

Persones destinatàries d’aquest servei:

  • Persones que han perdut éssers estimats deguts a la pandèmia.
  • Persones que estan o han estat malaltes de COVID19 i les seves famílies
  • Personal sanitari i assistencial d’hospitals i residències de gent gran

El nou horari d’atenció telefònica és de 10 a 14 h, tot i que les sessions de suport es podran acordar en horari de matins o tardes segons el cas. També ens pots contactar via email a suport@filalagulla.org. El servei podrà ser tant en català com en castellà. Durant l’agost aquest servei quedarà suspès.

 

Aquesta iniciativa és fruit de la col·laboració de: