“Navegant el trauma i el dol des de la mirada de l’ubuntu”, vídeo de la xerrada de Nonty C. Sabic

Ahir 6 de maig, vam comptar un cop més amb la participació de Nonty Charity Sabic en el nostre cicle de xerrades gratuïtes per al confinament. Aquesta vegada, Nonty aprofundeix en el ubuntu i la seva manera de navegar en el trauma i el dol.

El trauma és a la vegada individual i col·lectiu. Aquest procés consisteix en investigar com viuen aquests traumes que hi ha dins de cadascuna de nosaltres, i unir-nos per treballar conscientment la cura dels nostres traumes col·lectius, tant de la crisi que tenim actualment com els traumes heretats de les generacions passades.

Els temps d’estrès poden evocar un trauma anterior i antigues estratègies d’afrontament arrelades; les nostres maneres habituals de viure estan sent alterades, cosa que provoca molt estrès i por. Fins i tot abans de la pandèmia global, vivíem amb els efectes d’un trauma col·lectiu no reconegut, incloent problemes sistèmics com la injustícia racial i econòmica i fins i tot la crisi climàtica. Ara, a causa de la pandèmia global, el trauma col·lectiu és més evident: el nostre repte és ser capaces per submergir-nos en el nostre dolor i processar-lo, creant la possibilitat de convertir aquest moment de crisi en una oportunitat evolutiva.

Tot i que la xerrada és gratuïta, si la teva situació t’ho permet i et sents cridada o cridat a fer-ho, Nonty ofereix la possibilitat de fer una donació a la campanya de solidaritat de Rise Ubuntu Network, per contribuir a que les famílies que viuen en condicions més pobres del sud d’Àfrica puguin obtenir menjar i llavors durant la crisi del Covid-19. Si no es posen en marxa mesures adequades, milions de persones poden morir de fam més ràpidament que amb la pandèmia.