Marxem de vacances tancant un curs totalment inesperat

Tanquem un curs totalment inesperat! La pandèmia que estem vivint globalment està posant a prova la nostra capacitat d’adaptació com a éssers humans, com a societats i com a organitzacions. I no només això. La nostra vulnerabilitat i necessitat de l’altre s’ha posat al descobert, no podem seguir amagant la nostra interdependència i la necessitat urgent de redefinir la nostra manera d’entendre les relacions amb el medi, el nostre medi (que som també nosaltres), amb la resta de pobles, amb la resta del món i també amb les persones i organitzacions del nostre entorn.

Però la nova paraula de moda és INCERTESA. Si ja en el món pre-COVID es parlava del nostre com un món canviant i incert, en el món post-COVID encara és més exagerat, ja ens anem acostumant a fer plans que sabem que potser es desfaran i estem, per força, guanyant capacitat de desaferrar-nos de les nostres intencions i entenent que, més enllà del que volem, hi haurà el que sigui possible en cada moment.

Foto i cita de Neus Andreu - Post-covid

Per poder fer front a aquesta realitat, individualment i col·lectivament, necessitem eines que ens ajudin a entendre i saber contactar amb les realitats que són immutables, en el sentit de fons del que fem, en allò que va més enllà dels contextos. Sense transpersonalitat i transcendència, sense sentit de fons, aquest nivell d’incertesa ens pot portar a profundes crisis existencials i pous de desesperança.

La crisi actual ens demana més connexió amb la vulnerabilitat, més consciència de la nostra interconnectivitat, canvis profunds de relació amb el medi i també més transcendència.

Des de Fil a l’agulla hem estat treballant tots aquests aspectes, tant amb les persones, escoles i organitzacions que hem acompanyat com en l’àmbit intern. Volem anar al fons d’aquesta qüestió, quin és el sentit de la nostra existència com a cooperativa? Què és allò que aquest “nou” món necessita de nosaltres?

Doncs per ara tenim clar que, com a mínim, portar aquestes preguntes als llocs on anem i donar eines per connectar amb les sorprenents respostes que sorgeixen quan ens donem el temps per indagar-les a fons. Volem contribuir a un món amb més sentit, un món amb menys inèrcia, un món que se sàpiga aturar alhora que avança.

Per fer-ho possible comencem per prendre’ns unes setmanes de vacances, per digerir tot el viscut, refrescar-nos, connectar amb la natura i els éssers estimats, per ser sense fer. Recarregarem les bateries per, com sempre, tornar al setembre regenerades i posar-nos al servei de la creació d’un món millor, un món més habitable.

Fins llavors, us desitgem molt bon estiu i molt bona aturada!

 

Neus Andreu. Facilitadora, formadora, consultora organitzacional i sòcia de Fil a l’agulla

 

Si necessiteu contactar amb nosaltres durant l’agost, escriviu a info@filalagulla.org i us atendrem tan aviat com ens sigui possible.