L’esperit comunitari per combatre la crisi ecosocial - Fil a l'agulla

L’esperit comunitari per combatre la crisi ecosocial

El passat diumenge, la nostra companya Mireia Parera va oferir la xerrada “Habitatge col·lectiu com a espai de cures” des del projecte intercooperatiu Perviure a la Plaça d’Octavià dins del marc de les activitats del 8M que organitzava l’Ajuntament de Sant Cugat.

Compartim part de la reflexió i el sentit de les cures en el cohabitatge i l’esperit comunitari:

Allò que ens pot aportar el cohabitatge és el valor de compartir recursos, habilitats, eines, espais, i la necessitat de treballar plegades,  buscar i posar visions comunes, el suport mutu. Amb tot plegat, ens porta a ser més sostenibles.

El Cohabitatge fa més sostenible la vida de les persones i també del planeta. I tot i que això és una avantatge, també és un repte. No en sabem i n’hem d’aprendre. Hem d’aprendre a cedir, a buscar el millor pel grup tenint en compte el que jo necessito, a posar-nos d’acord, etc. 

Tot i que podem escollir fins a quin punt vull compartir, el cohabitatge implica compartir, en un àmbit de la vida que és el més íntim, el més privat, que es CASA. 

Estem davant d’una crisi planetària, una crisi ecosocial. I en aquest context, es fa més necessari que mai (que sempre ho ha estat) recuperar el nostre sentit comunitari, entendre’ns i veure com que nosaltres som el planeta terra, que som l’altre i per tant seguir apostant des de ja per lògiques comunitàries de vida. 

Fotos de la xerrada sobre comunitat i cohabitatge de la Mireia Parera a Sant Cugat el 14 de març de 2022