La vida al centre: Jornada ecofeminista d’arquitectura i cures al cohabitatge - Fil a l'agulla

La vida al centre: Jornada ecofeminista d’arquitectura i cures al cohabitatge

Dijous 19 de maig de 16 a 20 h | Local de Fil a l’Agulla
Carrer de Sants, 10 | Barcelona

En el marc del projecte Singulars Incorporació de la perspectiva ecofeminista al cohabitatge i als sectors econòmics implicats, Celobert Cooperativa coorganitza amb Equal Saree i Espai Ambiental, la Jornada ecofeminista d’arquitectura i cures al cohabitatge: La vida al centre. Una mirada transversal al cohabitatge per promoure els valors de l’ecofeminisme amb l’objectiu d’impulsar projectes innovadors que proposen un nou model de convivència entre les persones, l’entorn i el territori per posar la vida al centre.

Us convidem a participar a aquesta jornada per seguir construint un nou model per garantir el dret a l’habitatge i la justícia social, arquitectures de les cures i comunitats actives i compromeses amb l’entorn i el medi ambient per fer front a la crisi social i ecològica en curs.

Inscricpcions

Programa:

BENVINGUDA I PRESENTACIÓ

16:00 – 16:30 | A càrrec de Filalagulla i Celobert

CONVERSA 1 | ARQUITECTURA I CURES

16:30 – 17:30

 • Roser Casanovas, arquitecta del Col·lectiu Punt 6 impulsores del projecte Dones Cohabitant. Cooperatives d’habitatge per a dones per compartir espais de vida i col·lectivitzar les cures.
 • La Morada – Cooperativa d’habitatge feminista LGTBIQ+ a Roquetes, Barcelona. Col·lectiu format per lesbianes, trans i dones, provinents de diferents espais de militància, planteja un model de convivència i organització de les cures i els afectes més enllà de la família nuclear.
 • Raquel Velasco, Servei de suport a la Vida Independent – TEB habitatge. Iniciativa per garantir l’accés al cohabitatge a les persones amb discapacitat funcional psíquica en un entorn comunitari i inclusiu.

Modera: Núria Colomé de Celobert

CONVERSA 2 | COMUNITAT I EMERGÈNCIA CLIMÀTICA

17:30 – 18:30

 • Pere Llorach, enginyer i soci de la cooperativa d’habitatge La Tremolina
  Especialitzat en disseny sostenible i professor a l’escola Elisava. Impulsor de la cooperativa rural Tremolina a Gerri de la Sal (Pallars)
 • Ruderal, cooperativa d’habitatge de Vallcarca (Barcelona)
  Associació nascuda a l’Assemblea de Vallcarca amb la voluntat de promoure l’habitatge popular com a eina per recuperar el teixit del barri i evitar l’especulació immobiliària.
 • Adrià Garcia i Mateu, soci de Holon i de la cooperativa d’habitatge La Borda
  Cooperativa de disseny treballant per les transicions ecosocials. Acompanyants del procés de disseny dels serveis comuns a La Borda.

Modera: Aina Sancho d’Espai Ambiental

TALLERS | 18: 30 – 20:00
Dos tallers paral·lels coordinats per les entitats organitzadores

TALLER 1 | ESPAIS COMUNS I CURES

Organització de la vida més enllà de la individualitat amb la configuració de comunitats de suport amb espais, relacions i serveis comunitaris.

TALLER 2 | ECOLOGIA DOMÈSTICA

Noves dinàmiques locals d’ecologia: consum i sobirania agroalimentaria, autoconsum, comunitat energètica, mobilitat compartida, estalvi, reutilització i gestió de residus.

 

Aquesta activitat s’emmarca dins d’un cicle de jornades de reflexió sobre el projecte ‘Cap a un cohabitatge ecofeminista’, impulsades per les diferents cooperatives per a promoure els valors de l’ecologisme i el feminisme en aquesta modalitat d’accés a l’habitatge amb gestió comunitària. Podeu consultar la resta de jornades aquí.