La nova normalitat? Com mantenir el nostre benestar emocional en temps de canvi [Càpsula formativa]

La crisi que estem vivint i la situació de confinament ens ha portat a relacionar-nos amb una realitat forçada de forma inesperada. Són moltes les maneres com cadascuna de nosaltres ha fet front a aquesta experiència i la manera com hem desenvolupat els nostres propis recursos adaptatius per transitar aquest moment de canvi. També són molt diversos els llocs on aquesta situació ens ha portat en l’àmbit personal. El cert és que ens ha portat a veure’ns, mirar-nos i sentir-nos des d’un altre lloc.

El confinament ens ha convidat a mirar cap endins, a notar, potser més que mai, les nostres sensacions internes, les nostres tensions i distensions, a notar el nostre propi pols. Ara el que us proposem és convertir aquesta invitació forçada en preguntes que ens aportin llum per connectar-nos amb la nostra direcció bàsica:

On m’ha portat o m’està portant aquesta nova realitat?

Quins són els potencials aprenentatges?

Què m’emporto o amb què em vull quedar del que he viscut?

Què necessito deixar enrere?

I com puc traslladar o aprofitar el camí fet per fer front als nous reptes?

Què em diu aquesta situació sobre qui soc i qui vull ser?

Alhora, la situació que hem viscut pot tenir efectes d’estrès posttraumàtic sobre l’organisme. Posar-hi atenció i prendre consciència de com ens protegim i com fem el trànsit cap a les noves etapes de la desescalada ens pot ajudar a reduir els efectes negatius d’aquest fenomen. Des de la nostra perspectiva, és tan important donar espai per connectar en l’àmbit individual amb les nostres pròpies experiències com fer-ho en l’àmbit col·lectiu, com una forma de nodrir-nos, compartir tota la saviesa i recursos disponibles i ritualitzar els moments de canvi.

En aquesta càpsula formativa aprofundirem en:

  1. Conèixer més el que ens ha activat el moment actual i les preguntes que se’ns desperten.
  2. Desenvolupar la consciència dels nostres recursos interns i fer front als possibles efectes de l’estrès posttraumàtic.
  3. Compartir experiències similars amb altres persones i fer comunitat.

Combinarem moments de teoria amb exercicis vivencials individuals, en parelles o grupals. Tot això ens ajudarà a reduir la sensació d’aïllament i augmentarà el nostre benestar emocional.

La càpsula està adreçada a totes aquelles persones que tinguin interès a conèixer el potencial de la situació actual i minimitzar els riscos per la salut mental.

Facilitadores: Núria Danés i Núria Mateu, terapeutes individuals, relacionals i grupals.

Podeu llegir la normativa de matrícula en aquest PDF. Cal fer inscripció prèvia a través d’aquest formulari, i guardarem les places per ordre a mesura que us apunteu. El preu de la formació és de 50 euros. La càpsula s’impartirà ONLINE el 18 de juny de 16 a 20 h. Rebreu per correu electrònic les instruccions per accedir-hi.

Cartell nova normalitat: cor agafat amb guants