Jornada de reflexió: Ruralisme o barbàrie - Fil a l'agulla

Jornada de reflexió: Ruralisme o barbàrie

Dia: 26 de juny
Hora: De 10 a 18.30h
Lloc: EL Konvent. Cal Rosal (Berguedà) (C/Konvent)

Activitat coorganitzada amb l’Ateneu Cooperatiu de Catalunya Central

Ruralisme o barbarie: Sembrem estratègies ecofeministes davant del col·lapse

Inscripcions aquí

Immerses en una crisi ecosocial sense precedents, fer una transició cap a un noumodel econòmic, energètic i alimentari no és una opció que puguem escollir. És inevitable. Però sí que podem escollir com volem fer aquesta transició i cap a on.

Davant d’un repte d’aquesta magnitud, i de la inacció dels organismes públics i els agents econòmics —llevat d’accions purament simbòliques—, segurament compartim el fet de caure en moments d’impotència i frustració. És urgent, però som a temps de fer coses. I en fem! Ja fa temps que hi ha persones, entitats i col·lectius que treballem per un sistema ecosocial just i sostenible. No partim de zero, ja estem fent camí.

Amb aquesta jornada volem crear un espai de trobada i treball de persones i organitzacions que compartim la preocupació per la crisi ecosocial, que apostem pel ruralisme, l’ecofeminisme i l’economia social i solidària. Proposem un format i una metodologia de jornada que promogui la participació de les diverses persones i experiències presents, i que doni espai i també integri la vessant emocional dels temes que abordarem. No ens ho imaginem d’una altra manera, amb un tema que mou tantes emocions.

La jornada l’hem coorganitzada l’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central i Fil a l’Agulla, amb la col·laboració del Konvent. Per això segueix el fil de la jornada organitzada per l’Ateneu Cooperatiu el 2019, “Ruralisme i emergència climàtica”, i a la vegada és part del cicle “Cap a un cohabitatge ecofeminista”, liderat per Fil a l’Agulla en col·laboració amb altres cooperatives del sector de l’habitatge. A més, enguany també comptem amb la participació de l’editorial cooperativa Pol·len Edicions i de la llibreria cooperativa La Lluerna.

Ens encanta tramar juntes i coinspirar-nos, i aquestes jornades són el fruit d’un procés de treball conjunt. Us hi esperem!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aquesta activitat s’emmarca dins d’un cicle de jornades de reflexió sobre el projecte ‘Cap a un cohabitatge ecofeminista’ i impulsades per les diferents cooperatives per a promoure els valors de l’ecologisme i el feminisme en aquesta modalitat d’accés a l’habitatge amb gestió comunitària. Podeu consultar la resta de jornades aquí.

Aquest és un projecte intercooperatiu  que es construeix en base a valors cooperatius com la transformació, la innovació social, la igualtat d’oportunitats, la inclusió, l’autogestió, la democràcia i el compromís amb la comunitat. S’emmarca dins la línia Projectes Singulars per al foment de l’economia social i del cooperativisme, del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya.