Guia per a l’Elaboració de Protocols d’Abordatge de Violències Masclistes - Fil a l'agulla

Guia per a l’Elaboració de Protocols d’Abordatge de Violències Masclistes

Estem molt orgulloses de presentar i compartir amb vosaltres aquesta Guia per a l’Elaboració de Protocols d’Abordatge de Violències Masclistes que vam dissenyar abans de l’estiu i ja està disponible a la nostra pàgina web pel seu ús i difusió.

Aquest material és fruit de la reflexió col·lectiva al voltant de la nostra metodologia de gestió i abordatge d’agressions masclistes en organitzacions i comunitats, amb l’esperit de traslladar-la en format protocol.

La nostra experiència com a facilitadores d’aquest tipus de processos, i el nostre posicionament com a feministes, ens va dur a la conclusió que el compromís real de les organitzacions i les comunitats envers les violències masclistes també passa per no delegar completament la redacció del protocol a un servei extern, sinó aprofitar aquest fet com una oportunitat de reflexió col·lectiva al voltant d’aquestes dinàmiques, com es manifesten en el nostre dia a dia, de quina manera volem gestionar-les i qui s’ha de fer càrrec del masclisme quan apareix.

Volem donar les gràcies a la subvenció de Singulars, així com a totes les organitzacions i comunitats que heu confiat amb nosaltres a l’hora d’acompanyar-vos en aquests sovint difícils processos, i amb qui hem après al llarg d’aquest camí.

Estem molt contentes de poder socialitzar aquest coneixement amb totes vosaltres, i estarem encantades d’acompanyar-vos també, com hem fet fins ara, a través d’assessoraments previs a la redacció del protocol, formacions, i facilitacions dels debats més difícils que puguin donar-se durant el procés de redacció del vostre protocol. No dubteu en contactar-nos si necessiteu qualsevol tipus de suport.

Esperem que us sigui útil.

Aquest material és resultat del projecte Singulars Cap a un cohabitatge ecofeminista, que forma part d’un projecte intercooperatiu que es construeix en base a valors cooperatius com la transformació, la innovació social, la igualtat d’oportunitats, la inclusió, l’autogestió, la democràcia i el compromís amb la comunitat. S’emmarca dins la línia Projectes Singulars per al foment de l’economia social i del cooperativisme, del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya.