Gestió de les agressions en els espais activistes / Càpsula Formativa - Fil a l'agulla

Gestió de les agressions en els espais activistes / Càpsula Formativa

El 19 de juliol farem una càpsula formativa especialitzada: “Gestió de les agressions en els espais activistes”. Donarem formació teòrica i eines pràctiques per gestionar de forma més sostenible aquesta mena de violències. Ben aviat obrirem inscripcions.

Coneixeu la imatge del graffiti? Es tracta de la icònica fotografia d’Alfred Eisenstaedt a Nova York el dia 14 d’agost del 1945. Una imatge que ha estat icona del romanticisme, en realitat, plasma l’agressió masclista que Greta Zimmer va viure a mans de George Mendosa. En els darrers temps, hi ha hagut un augment de la sensibilització entorn a les violències de gènere i més específicament a les agressions sexuals, masclistes i sexistes.

Cada cop més, es visibilitzen conductes així i hi ha més consciència de la importància que té que no quedin impunes. En aquest marc, moltes organitzacions, col·lectius, assemblees i grups activistes estan gestionant aquesta mena de violències buscant formes pròpies de justícia. Alhora, sabem que la gestió col·lectiva de les agressions és complexa i dolorosa, especialment quan les persones implicades són properes.

Des de Fil a l’agulla volem aportar el nostre granet de sorra al procés d’aprenentatge col·lectiu. Facilitar i acompanyar la gestió de les agressions masclistes és una de les feines que desenvolupem. Amb aquesta càpsula volem posar a disposició el nostre marc i la nostra experiència amb l’anhel que us pugui ser útil per a abordar aquest tema o per donar suport al que ja esteu fent des dels espais d’activisme per a gestionar aquestes situacions. Els continguts que abordarem són:

  • Perspectiva de gènere. Violències sexuals i masclistes. Factors que hi intervenen
  • La gestió emocional i la cura de les persones i les relacions
  • La identificació i detecció
  • Mesures d’intervenció: la mirada restaurativa i l’enfocament sistèmic

Ens enfocarem en la presa de consciència vers les dinàmiques de poder i les violències sexuals i masclistes, l’acompanyament emocional, la mirada restaurativa, l’enfocament sistèmic i el paradigma de la facilitació orientada a processos. Els exercicis aniran encaminats a donar suport a la pràctica i realitat de les persones assistents.

  • Data i horari: 19 de juliol de les 10 fins les 14 hores i de les 15:30 a les 18:30 hores (7 hores)
  • Lloc: Lleialtat Santsenca, a la sala 01
  • Formadores: Anna Espadalé i Laura Marbiol
  • Preu:60 euros per a persones provinents de col·lectius que estiguin en aquest moment gestionant alguna agressió o que el seu àmbit d’acció política hagi estat la gestió de les agressions masclistes. 80 euros per a la resta de persones
  • Per a inscriure’s en la càpsula cal omplir aquest formulari i la matrícula es farà per ordre d’inscripció. Podeu llegir la normativa aquí.