Fòrum Obert “Violències LGTBIQ+” - Fil a l'agulla

Fòrum Obert “Violències LGTBIQ+”

El dijous 28 de febrer organitzem una trobada per pensar com són les nostres relacions quan surten de la norma cis-heterosexual i com lidiem amb la LGTBIfòbia internalitzada. Serà de les 18 a les 20 hores, en el Centre LGTBI de Barcelona, al carrer Comte Borrell 22.

Aquest fòrum sorgeix del fet que ens plantegem com nosaltres, a vegades, podem reproduir les violències contra les quals lluitem. Amb tot, sempre que ens posem a reflexionar sobre com generar aquest tipus d’espais de reflexió sobre les violències internalitzades, es produeix una nova agressió contra el col·lectiu.

Ens fa preguntar-nos si hem de modificar l’enfocament, perquè és més important o més urgent fer front a les violències que rebem des de fora. De fet, mentre preparàvem aquest fòrum obert, es va cometre l’atac contra el centre LGTBI que acollirà aquesta activitat. 

Conscients que la violència que ve des de fora no s’atura, volem igualment poder marcar la nostra agenda i prioritzar aprendre a tractar-nos millor. Així que, com a resposta als atacs externs i per construir relacions més sostenibles, us proposem participar en un fòrum obert que vol abordar les cures en espais LGBTIQ+.

Tenim algunes preguntes de punt de partida al voltant d’un tema tan sensible:

  • És possible relacionar-nos sense fer-nos mal?
  • Què puc fer per estar present i reparar el dany que he causat?
  • Per què és tan difícil reconèixer-me com a persona que causa dany a altres?
  • M’adono dels danys que m’han causat? Puc mostrar l’impacte i el dolor? Quina relació tinc amb el dolor?
  • Com abuso de mi mateixa? Com aquesta dinàmica es reprodueix internament?
  • De quina manera ens necessitem com a comunitat en aquests processos?

El fòrum serà facilitat per la Sara Carro i la Núria Mateu, sòcies de Fil a l’agulla. La voluntat és crear un espai de seguretat en què es pugui escoltar diferents veus, vivències, sentiments i emocions. Seran dues hores per a compartir com es viuen aquest tipus de violències internes, alhora que esperem poder escoltar altres maneres de viure-ho. El nostre desig és guanyar més consciència en aquesta conversa grupal.

L’activitat està dirigida a persones LGBTIQ+. Si t’identifiques majoritàriament com a persona cis-heterosexual i vols venir per prendre més consciència sobre els teus privilegis i sobre com pots agafar responsabilitat a l’hora de fer un món menys lgtbifòbic, ets benvinguda en aquest espai. El teu compromís és molt necessari! Això sí, et demanem que vinguis a escoltar i no pas a compartir la teva experiència o a donar la teva opinió. Amb moltes ganes d’aprendre juntes, us esperem!

Aquest fòrum obert compta amb una part de finançament donat des de la CUP Barcelona, dins el programa “Diners al carrer” per finançar projectes ciutadans.