Fòrum Obert “Com podem construir països, nacions, estats… on tothom se’n senti part?” - Fil a l'agulla

Fòrum Obert “Com podem construir països, nacions, estats… on tothom se’n senti part?”

El pròxim dijous 20 de desembre organitzem un Fòrum Obert entorn el conflicte territorial, nacional i polític que estem vivint a Catalunya i a l’Estat espanyol. Llancem la següent pregunta: com podem construir països, nacions, estats… on tothom se’n senti part? Serà a l’Espai La Violeta de Gràcia al carrer Maspons, 6 de 18 hores a 20 hores. Hi esteu tots i totes convidades!

A Fil a l’agulla ens agradaria que els països, estats i comunitats que construïm siguin espais on les persones se’n puguin sentir part i s’hi sentin segures, dignes, reconegudes, valorades i puguin viure amb plenitud i llibertat allò que són. Durant els últims anys estem veient que això no és així i que hi ha molta gent, tant a Catalunya com a la resta de l’Estat espanyol, de tots els costats i de totes les sensibilitats, que se sent oprimida, amenaçada, espantada, confusa, enfadada, frustrada, cansada, injustament tractada…

Per què passa això? Quines són les dinàmiques opressives que es donen entre nosaltres per causar-ho? És possible fer-ho d’una altra manera? Per conversar i reflexionar sobre això, us convidem a participar en un fòrum obert al voltant d’aquestes preguntes. Serà un espai facilitat perquè les diferents veus, experiències, sensibilitats al voltant d’aquest tema es puguin expressar. La voluntat és tenir un diàleg que ens ajudi a ser més conscients de com ens estem relacionant i com ho podríem fer d’una altra manera. Ens acompanyeu? Us necessitem a tots i totes per fer-ho possible!

Us suggerim algunes preguntes per començar a reflexionar:

  • Sents opressió o amenaça per la teva identitat nacional, cultural, territorial o per la teva opció política?
  • Creus que altres persones dins de Catalunya o dins de l’Estat espanyol es poden sentir oprimides per tu o per la teva opció?
  • Què creus que estàs amenaçant amb la teva posició o les teves creences?
  • Quin paper creus que té la història en la dinàmica actual?
  • Com poden gestionar els estats la diversitat identitària, territorial, cultural, etc.?
  • Com vius aquesta diversitat entre les teves relacions d’amistats, familiars, de feina?
  • Què creus que fa falta en aquest moment? Què pot ajudar?

Ens agradaria poder comptar amb la màxima diversitat possible de persones que, sigui quina sigui la seva opció política o sensibilitat sobre el tema, tinguin ganes de tenir un diàleg honest i estiguin obertes a buscar més vies possibles al conflicte que estem vivint. En aquest sentit us agrairem la màxima difusió. Tenim disponible l’esdeveniment a Facebook, per si el voleu compartir a les vostres xarxes!