El procés de construir comunitat: entre la il·lusió i la dificultat - Fil a l'agulla

El procés de construir comunitat: entre la il·lusió i la dificultat

Participem al Fòrum La via cooperativa pel dret a l’habitatge

#ViaCoop: Fòrum de l’habitatge cooperatiu en cessió d’ús

El proper 26 de novembre, participarem d’una taula rodona sota el títol El procés de construir comunitat: entre la il·lusió i la dificultat. Amb aquesta taula vol contribuir a nodrir el marc conceptual i valors de les cures i la construcció de comunitat en el model de cohabitatge cooperatiu; anomenant els reptes i el que és difícil de dir i també del que ens il·lusiona i motiva.

A partir de les següents preguntes:

  • A què ens referim quan parlem de cures i construcció de comunitat ens els projectes de cohabitatge cooperatiu? Quins són els valors que aporten al model de cohabitatge? Aclarint conceptes i compartint marc.
  • Què és el que és difícil i que costa d’escoltar en aquests processos de construcció de comunitat? Quins són els reptes?
  • Quins són les parts il·lusionants i els aprenentatges a l’hora de posar-ho en pràctica?

La taula serà moderada  per la  Guiomar Vargas, (de la cooperativa Perviure i membre de Cal Cases) i participaran: Eugènia Boada, (Matriu), Elba Mansilla (La Ciutat Invisible i La Borda), i  Mireia Parera, (Fil a l’Agulla).

INSCRIU-TE AQUÍ

Sobre aquest fòrum:

La #Viacoop
L’habitatge cooperatiu en cessió d’ús és un model preparant-se per fer el salt d’escala i ser accessible a totes les capes de la població. Però per això ens cal sumar les forces públiques, cooperatives i comunitàries per anar més enllà del que podria cada part per separat. El Fòrum vol ser un accelerador d’aquests processos ja en marxa

LLEGEIX QUÍ EL PROGRAMA

Informació que et pot interessar:

Eines per cohabitar la comunitat que volem: Recursos pràctics per a la convivència:En 2023 començarem l’any oferint una formació nova orientada a aquelles persones que estan en projectes de cohabitatge, que ja conviuen o estan en la fase de promoció. També pot ser útil per persones que estan en grups en cerca de lloc o interessades a viure en comunitat.

Els cohabitatges i comunitats són una realitat creixent al nostre territori. Cada cop són més les persones que s’aventuren en el camí de conviure. Empeny la necessitat d’habitatge, construir imaginaris col·lectius, cultivar relacions de suport mutu i altres somnis i necessitats.

De models n’hi ha de molts tipus i el que sí que podem dir que tenen en comú és que, junt amb la il·lusió i les ganes, també hi ha molts reptes. Sovint darrere les ganes de construir una comunitat hi ha grans ideals, que poden acabar venint seguits de decepcions, si no tenim presents alguns dels elements que cal tenir en compte per a la creació d’un projecte sostenible.

Click aquí per a més informació.