Connectant amb les nostres ancestres des de la perspectiva de l’ubuntu

Ahir dijous 14 de maig vam poder gaudir, una vegada més, del coneixement i saviesa de Nonty Charity Sabic pel que fa a la filosofia de l’ubuntu i les seves arrels ancestrals.

La comunicació ancestral ha estat una pràctica antiga en totes les tradicions de saviesa al llarg del temps. Les comunitats es construeixen al voltant dels somnis dels antics avantpassats i les visions dels futurs avantpassats. També es creu fermament que els nostres avantpassats viuen dins nostre en una forma del nostre ADN, els seus somnis, records i traumes es guarden dins nostre. Mai estem sols o separats. A l’Àfrica actual, els ensenyaments indígenes de connectar i curar amb els nostres avantpassats encara tenen un paper vital en el creixement d’un individu i d’una societat en general.

Tot i que la xerrada fou gratuïta, si la teva situació t’ho permet i et sents cridada o cridat a fer-ho, la Nonty ofereix la possibilitat de fer una donació a la campanya de solidaritat de Rise Ubuntu Network, per contribuir a que les famílies que viuen en condicions més pobres del sud d’Àfrica puguin obtenir menjar i llavors durant la crisi del Covid-19. Si no es posen en marxa mesures adequades, milions de persones poden morir de fam més ràpidament que amb la pandèmia.

 

Segueix aquest enllaç per consultar altres xerrades del Cicle de xerrades del confinament: https://filalagulla.org/noticies/temps-de-confinament-amb-fil-a-lagulla/