Comunicat en relació a la crisi del Covid-19 

L’emergència sanitària que estem vivint ens ha portat, també a nosaltres, a reflexionar i prendre les mesures necessàries per poder continuar amb la nostra tasca amb seguretat i sense perdre qualitat.

En aquest sentit us volem informar que a Fil a l’agulla no hem aturat la nostra activitat i que seguirem actives donant servei respectant totes les recomanacions de seguretat. Nosaltres també ens quedem a casa.

Entenem aquesta crisi des de la seva visió més global, com la manifestació d’una aturada de la humanitat i de tot un sistema col·lapsat que, si bé està sent i continuarà sent una tragèdia a molts nivells, també podrà ser una oportunitat a molts d’altres.

Internament estem encarant la crisi amb un fort sentit de responsabilitat. Quin és el nostre paper en aquest nou escenari? Què podem aportar? Com podem vetllar per la sostenibilitat del projecte amb aquesta situació on les prioritats estan canviant? Com integrem la via telemàtica a les cures, les teràpies, la facilitació i la transmissió de coneixement?

El que tenim molt clar és que posem Fil a l’agulla al servei de la crisi que estem vivint. En aquest sentit, incrementarem la producció d’articles i materials d’ajuda que posarem a disposició de tothom que ho necessiti en obert.

En aquesta mateixa línia, els nostres serveis terapèutics estan accessibles telemàticament i estem preparant una línia de suport gratuït dirigida a professionals que es troben en primera línia així com per a aquelles persones en situació vulnerable que estiguin patint amb més intensitat els estralls d’aquesta crisi. Tenim molt presents les persones que estan morint soles i les seves famílies i éssers estimats que no les poden acompanyar.

Paral·lelament, estem treballant per mantenir la sostenibilitat del projecte, buscant maneres de fer front a aquesta situació. Ara més que mai és el moment de la creativitat, la innovació i l’adaptabilitat. Aviat llençarem un “Catàleg de propostes en temps de confinament”, que doni resposta a les necessitats del moment, accessible i que ens permetrà continuar la nostra activitat de forma segura i sense que es vegi compromesa la seva qualitat.

Volem aprofitar per agrair-vos la confiança també en aquests temps d’incertesa, confinament i contacte telemàtic. Sentim la comunitat més propera que mai.

Molta salut i força. 

Fil a l’agulla