Càpsules formatives: cures, comunicació i gestió de conflictes - Fil a l'agulla

Càpsules formatives: cures, comunicació i gestió de conflictes

A partir de la tardor estan programades les tres càpsules formatives per la gestió col·lectiva que queden enguany. Aquests tallers monogràfics els farem en tres divendres del segon semestre i de nou seran a l’espai de la Lleialtat Santsenca, al barri de Sants de Barcelona. El preu per cada sessió és de 60 euros, les inscripcions són obertes! 

Només queden tres càpsules formatives per completar la segona edició d’aquestes jornades intensives on donem eines introductòries a la facilitació de grups. Estem molt contentes de la bona acollida que han tingut i segurament serà un format que repetirem. Per ara, però, encara ens queden tres dates que cal apuntar a l’agenda del segon semestre del 2018. Us fem un recordatori abans de l’agost, no sigui que quan torneu de les vacances us hàgiu quedat sense plaça!

La primera cita serà el 28 de setembre i farem una immersió en la gestió emocional i les cures. Hi ha moltes experiències que ens diuen que sense posar atenció a les persones, les relacions i a les cures, els projectes fracassen. Però, què volem dir com a cures? Què vol dir cuidar-se? I com tenir cura d’un/a mateix/a, de cadascú i de l’organització? Per què pot ser útil parar atenció al vessant emocional? Aquest taller és un espai per reflexionar sobre aquestes preguntes i d’altres en relació a la gestió emocional i les cures en les organitzacions. El contingut inclourà:

 • Les emocions
 • El paper de les emocions en l’organització. Cultura grupal en relació a les emocions
 • La gestió grupal de les emocions i les situacions personals: dolor, dol, desesperança, ràbia, estrès, ansietat…
 • Què són les cures. Per a què. Espais i maneres de dur-ho a terme

La cinquena i penúltima càpsula formativa es farà el 19 d’octubre. Treballarem sobre la gestió de conflictes: aprendre del conflicte és deixar-nos sorprendre pel potencial de creixement que poden aportar les experiències difícils. És afavorir el diàleg i la interacció entre les diferents parts. És ampliar la visió que tenim de qui som en cada instant. També vol dir actuar d’una manera més lliure, més conscient davant de cada situació de la vida quotidiana. En aquesta sessió monogràfica volem crear un espai per compartir la nostra relació amb el conflicte i poder desenvolupar eines, habilitats i estratègies per ser més capaces d’aprendre’n a través de la seva gestió. El contingut inclou:

 • Conflicte: què és, com identificar-lo, creences sobre el conflicte
 • El conflicte en els grups
 • Fases del conflicte
 • La gestió del conflicte orientat a processos

Finalment, la sisena i darrera càpsula del 2018, el 9 de novembre, se centrarà en la comunicació i la gestió de la crítica. Com diu Arnold Mindell, “la incongruència en la comunicació és la mare de la tensió i el conflicte”. La comunicació és part intrínseca de les relacions i per això volem posar atenció als senyals, a tot allò que diem sense voler dir-ho o ser-ne conscients, per aprendre a gestionar la crítica i treballar les relacions. Així doncs, tractarem:

 • Comunicació i dobles senyals
 • Crítiques: donar i rebre feedback
 • Treball de relacions: aprendre a facilitar relacions i la importància de les relacions i de relacionar-nos

Les inscripcions estan obertes i les podeu formalitzar a través d’aquest formulari.Les places s’assignaran per ordre de matrícula.