Canvi climàtic i crisi ecosocial des del Treball de Processos i la Democràcia Profunda - Fil a l'agulla

Canvi climàtic i crisi ecosocial des del Treball de Processos i la Democràcia Profunda

El pròxim dilluns 21 d’octubre farem una xerrada oberta del curs triennal de facilitació de grups. Sota el títol “Viure en l’antropocè com agents de transformació. Canvi climàtic i crisi ecosocial des del Treball de Processos i la Democràcia Profunda”, tindrem a Conchi Piñeiro de la cooperativa Altekio com a ponent. 

Ja hem programat altres xerrades obertes del curs triennal i a l’octubre en farem la següent. El dilluns 21, de les 18:30 fins a les 20:30 hores, us animem a participar en aquesta conversa sobre l’emergència climàtica que farem a Barcelona. La formadora vindrà des de Madrid i forma part d’una cooperativa que, com Fil a l’agulla, treballa des del Treball de Processos i la facilitació de grups.

Explica Conchi Piñeiro que “en els últims dos anys he estat mirant el canvi climàtic i la crisi ecosocial des del Treball de Processos i la democràcia profunda, facilitant fòrums oberts i processos de grup amb aquest tema com a porta d’entrada pel diàleg. Per les persones que estudien Treball de Processos conéixer les claus de la crisi ecosocial i la situació del canvi climàtic pot servir com a marc per a tenir en compte les intervencions com a facilitadores i terapeutes”.

Com afecta aquest context a les persones i els grups amb els quals treballem? Per exemple, el canvi climàtic reforça moltes de les dinàmiques de poder i de privilegis que ja existien. Quins rols i límits podem identificar en aquest procés? A més de la informació i la tecnologia, és un procés on hi ha emocions intenses i diverses, no afecta només com vivim i viurem en el futur la nostra alimentació, transport, energia… sinó també a les nostres relacions personals i al nostre interior, incloent també en aquestes múltiples perspectives quan no ens identifiquem amb que ens afecti.

Per les persones del sector ambiental o ecosocial, la democràcia profunda com mirada i el Treball de Processo amb les seves eines obren noves possibilitats de relació entre diversos actors socials i per les persones que es consideren agents de canvi serveix com a possible mapa per endinsar-se en el territori personal d’aconseguir una transformació duradora. De tot això parlarem amb la Conchi Piñeiro a finals d’octubre. És una xerrada oberta i no caldrà inscripció prèvia. Us esperem a la sala polivalent del carrer Casp, 43.