Arrenquem projecte a l’Institut Escola Turó de Roquetes!

Dimecres 8 de gener, després d’uns mesos previs de preparacions i reunions amb l’equip directiu de l’Institut Escola Turó de Roquetes (Barcelona), Fil a l’agulla inicia el projecte Benvinguda Diversitat en aquest centre. Un projecte que vol donar suport a la convivència i al benestar de les persones que habiten i formen l’escola.

Per una banda, volem augmentar la consciència de la comunitat educativa davant les dinàmiques de discriminació i els grups i, per l’altra, volem contribuir a instal·lar la mirada restaurativa davant la gestió dels conflictes. Amb aquests elements donarem suport al projecte de convivència del centre i passarem a ser un aliat més per tal de garantir el benestar de l’alumnat.

El projecte és prou ampli, i la primera acció amb la qual arrenquem són les dues formacions en paral·lel que estem fent a l’equip de mestres i professorat. Una formació que iniciem ara i que acabarà a mitjans de març i que és un dels plats forts del projecte.

A les fotos es poden veure els dos equips de facilitadores que anem a les respectives formacions: Sara Carro, Anna Boix, Mireia Parera i Lídia Casanovas; aquesta última responsable del projecte a aquesta escola.

Dinàmiques i equip de Benvinguda Diversitat - IAP a Institut Escola Turó de Roquetes

També hem comptat amb la presència de la Noemí Canelles, de Fil a l’agulla, que té dues missions: portar a terme la IAP del projecte i fer l’avaluació del projecte, amb la qual podrem saber l’impacte del projecte, la seva utilitat i els passos necessaris per a poder apreciar què ha passat i veure en què podem millorar.

A poc a poc anirem informant de les accions que té aquest projecte que, a més, s’està portant a terme a l’escola Seat i, en breu, a l’escola Patronat Domènech.