Acompanyament emocional als centres educatius [Càpsula formativa]

Lidiant amb la incertesa des de la cura i la creativitat.

Com a mestres, docents, educadores i acompanyants del món educatiu portem ja un rodatge i un seguit de vivències en relació a aquesta etapa de final de curs escolar estrany i peculiar. Hem hagut de reinventar-nos en molts sentits, hem fet un canvi de l’atenció presencial a l’acompanyament online de manera sobtada. Aquesta situació és possible que us hagi impactat de diverses maneres, sovint estressants. Som un col·lectiu que ens hem hagut de posar al servei, donant suport a infants, joves i famílies i aquest espai és per donar-nos suport a nosaltres mateixes.

Partim de la creença que quan ens donem permís per a sentir com estem, tenim una experiència més completa de nosaltres mateixes. Sovint utilitzem tot tipus d’estratègies per a no escoltar-nos en profunditat, sobretot ens situacions adverses. Posem el focus a fora, ens omplim l’agenda, ens enganxem a les xarxes o a les sèries. És normal, perquè fer espai a la pregunta  “com estic” probablement ens porta a connectar també amb la vulnerabilitat, amb els moments que no són tan fàcils, amb les nostres ferides.

Per què és útil saber com estem? És des de l’experiència completa de nosaltres mateixes, que tenim accés a una font inesgotable de creativitat, que ens dona suport per lidiar amb els moments d’incertesa. Estar partides, desconnectades d’aquestes experiències, també és útil per funcionar i seguir endavant. Però està bé poder-ho escollir.

Ara és moment de cuidar-nos, descansar, i sentir-nos completament, per a carregar piles i poder tornar el curs vinent connectades amb els propis recursos i amb el màxim suport intern.

Us oferim un espai per donar suport i un marc on situar l’experiència personal viscuda durant aquest curs peculiar, connectar amb la creativitat interna per encarar el curs vinent i compartir eines per a l’acompanyament emocional en el sí de la comunitat educativa. 

Format : 2 càpsules de 3 hores (formació de 6 hores)

  • 1a sessió: eines per acompanyar la vessant emocional
  • 2a sessió: creativitat per a la tornada / (treballar amb la incertesa) 

Objectius:

  • Adquirir eines per a l’acompanyament emocional d’una mateixa i dels grups amb qui treballem.
  • Accedir a la font de creativitat individual i col·lectiva i guanyar recursos per fer front als reptes del moment

Continguts

  • Comprensió dels impactes emocionals i la dinàmica de l’estrès
  • Eines i estratègies per la gestió emocional
  • El ritual com a eina de contenció i construcció de comunitat
  • Recursos que ajuden a connectar amb la creativitat individual i col·lectiva

Coordina: Lídia Casanovas

Facilitadores: Anna Boix i Lídia Casanovas

Podeu llegir la normativa de matrícula en aquest PDF. Cal fer inscripció prèvia a través d’aquest formulari, i guardarem les places per ordre a mesura que us apunteu. El preu de la formació és de 70 euros. La càpsula s’impartirà de forma ONLINE el 13 i 15 de juliol de 10 a 13 h.