4 de febrer, sessió gratuïta de presentació del grup terapèutic “L’art d’estar malament”

El dia 4 de febrer a les 18 h farem la presentació del nou grup terapèutic “L’art d’estar malament”, un espai de trobada quinzenal, guiat per una facilitadora amb l’objectiu de generar un entorn segur, confidencial i amb cura on compartir vivències, aprenentatges i on donar-nos suport en els nostres processos personals. A la presentació explicarem el funcionament i la dinàmica que tindrà el grup, el sentit que trobem a aprofundir en nosaltres mateixes en col·lectiu, respondrem els possibles dubtes i inquietuds i començarem a generar un espai de coneixement i confiança. La presentació està oberta a tothom, serà en línia i cal fer inscripció prèvia aquí.

L’art d’estar malament: grup terapèutic on treballar els nostres malestars amb la potencialitat del col·lectiu

Les persones vivim sensacions de malestar. A vegades l’hi acabem posant un nom: tristesa, angoixa, solitud… I d’altres, és una sensació de buidor, de no saber ben bé què ens passa tot i la certesa que tenim de no estar bé.

Intentem lluitar contra aquestes sensacions perquè l’estat a què ens porten és dolorós, ens incomoda i volem que s’acabi. Amb tot, és difícil que això passi si no mirem què és el que ens fa estar malament, si no podem aprofundir en el malestar per a recollir els aprenentatges que ens porta i des del fons tornar a la superfície sent més nosaltres mateixes. El malestar és funcional, existeix perquè és una de les maneres que tenim com a éssers humans d’aturar-nos i poder treballar per aproximar-nos més a qui realment som. 

Si aquest camí el podem fer en companyia, la força amb què podem travessar els moments difícils creix. Els grups ajuden a trencar l’aïllament que sentim quan no estem bé, ja que moltes vegades, quan ens passa alguna cosa, tenim la sensació que ningú més està vivint allò. Des de la nostra perspectiva, allò que ens passa té una dimensió social i creiem que és des del que és col·lectiu que podem trobar la potencialitat que resideix en el malestar. Poder compartir amb altres persones i fer comunitat, ens ajuda a descobrir la universalitat del nostre patiment, així com a valorar la nostra singularitat.

L’art d’estar malament neix com un espai de trobada quinzenal, guiat per una facilitadora amb l’objectiu de generar un entorn segur, confidencial i amb cura on compartir vivències, aprenentatges i on donar-nos suport en els nostres processos personals. 

Aquest espai està obert tant a persones que ja reben un acompanyament individual com aquelles que per primera vegada s’acosten a un espai de creixement personal.

El grup serà quinzenal, dijous de 18 a 20 h, en format en línia i reduït, amb un màxim de 8 persones. Serà facilitat per Núria Mateu Almacellas, psicòloga, terapeuta i facilitadora de grups. El preu serà de 75 € al mes, i es demanarà un compromís de mínim tres mesos.

La primera sessió, el 4 de febrer, és oberta i gratuïta a aquelles persones que sentin l’interès. Inscripció necessària aquí. Les inscripcions per al grup definitiu s’obriran després d’aquesta sessió.

El format grupal també permet fer més accessible econòmicament l’acompanyament al creixement personal més enllà de la teràpia individual.