Us convidem a la jornada virtual del “Benvinguda Diversitat”

Dilluns 16 de novembre a les 18 h farem una jornada virtual i oberta a tothom per compartir els aprenentatges, experiències i reptes del projecte “Benvinguda Diversitat”. Aquest projecte, que rep el suport de la Direcció de Justícia Global de l’Ajuntament de Barcelona, té per objectiu la prevenció i detecció de dinàmiques de discriminació per motius de racisme, gènere i islamofòbia o per qualsevol altre motiu, i es duu a terme a diverses centres educatius de la ciutat de Barcelona des d’una mirada interseccional.

La jornada serà un espai on reunir escoles, instituts, famílies i totes aquelles persones interessades en temes relacionats amb la convivència als centres educatius i que treballen perquè la diversitat sigui benvinguda a les escoles.

Plantejarem diversos interrogants: què vol dir que una escola doni la benvinguda a la diversitat? què implica? com ho fem? què hem après tots aquests anys de treball a les escoles? com ho fem per seguir apostant per la diversitat en el context actual marcat per la Covid-19?

La jornada s’estructurarà en tres parts:

  • Us explicarem els aprenentatges assolits als centres educatius mitjançant les avaluacions que realitzem en el marc del projecte: la mirada interseccional, les eines per al professorat, la participació de la comunitat educativa.
  • Donarem veu a les experiències personals al voltant del projecte Benvinguda Diversitat, i en especial escoltarem com ha estat el fet de portar endavant un projecte així en el context de pandèmia actual.
  • Presentarem un nou manual on es recull la metodologia del projecte, “El arte de aprender a tratarse bien”, de la mà de la seva autora Sara Carro.

La jornada està oberta a tothom que hi vulgui participar. Per assistir-hi només cal que omplis aquest formulari. Us hi esperem!