1492-2021 La colonialitat en el nostre ADN | Xerrada gratuïta amb Sol Abejón - Fil a l'agulla

1492-2021 La colonialitat en el nostre ADN | Xerrada gratuïta amb Sol Abejón

El dimarts 21 de desembre a les 18 h oferirem la xerrada gratuïta online “1492-2021 La colonialitat en el nostre ADN” a càrrec de Sol Abejón, companya de Fil a l’agulla. Aquesta activitat serà en línia, gratuïta i en castellà, i està emmarcada dins del Curs de facilitació triennal que coorganitzem amb l’Escola de Treball de Processos. Cal fer inscripció prèvia.

Sabies que Colom quan es va morir en el seu darrer viatge, encara continuava pensant que estava a l’Índia? Saps que la paraula “indis” ve de la paraula Índia? Saps que l’acer de la Revolució Industrial anglesa era xinès i que la Xina segles abans havia tingut la seva Revolució Industrial? Saps que el concepte de raça i el sistema racista està vinculat el 1492? Saps que en aquesta ciutat es van ensenyar per primera vegada als Reis Catòlics de manera triomfal els objectes espoliats i les persones segrestades del primer viatge de Colom a Abya Yala?

Sovint parlem de colònia i colonialisme, però què és la colonialitat? Coneixem les repercussions en els nostres cossos i ments del que va suposar el colonialisme? Estem connectades amb la seva herència? Tenim consciència de com la reproduïm en el nostre present?

En aquesta xerrada parlarem de com 1492 està aquí, en clau Decolonial, de Treball de Processos i coneixement situat.

INSCRIPCIONS

Sol Abejón Olivera

Soc filla de múltiples variabilitats i migracions que tenen el colonialisme i la colonialitat com a rerefons. Barcelona va ser el lloc d’aterratge forçat pel meu pare i la meva mare i les seves dues filles petites. 1990. 497 anys després de l’arribada a Barcelona de Colom del seu primer viatge “a les Índies” en la recerca dels Reis Catòlics instal·lats a la ciutat. Em busco, em sano i m’exposo a través de la multiplicitat de l’art, escoltant rap, estudiant Treball de Processos i també sent membre del seu Institut. Soc amant del gir decolonial i llicenciada en Història. M’agradaria que quedés clar amb la sessió que portem la colonialitat en el nostre ADN, que toca fer-nos càrrec i crear un món diferent. És urgent.

La Sol és l’autora el llibre Males fembres pecadores? – Genealogia de la cultura del càstig i les presons de dones a Barcelona que veu la llum aquest mes de novembre.