2021-22 Seminari agressions masclistes (Online, 2a ed) - Fil a l'agulla

Seminari de Gestió d'agressions masclistes 2021-22 (Online, 2a edició)

Marc conceptual i eines d'intervenció per gestionar agressions masclistes

INFORMACIÓ PRÀCTICA

NOVES DATES!

Objectiu: Promoure que hi hagi més gent capacitada per gestionar agressions, per passar d’un tractament individualitzat de les agressions masclistes a una proposta col·lectiva d’abordatge i gestió d’aquestes situacions.

Estructura: Tres sessions de 3 hores cadascuna, amb un total de 9 hores.

Horaris: 10 a 13 h  | NOU! Calendari: 9 i 23 de març, i 6 d’abril | Modalitat: Online. |Idioma: el curs s’impartirà en català | Preu: 125 € Inscripcions: fins al 7 de març 2022

És necessari fer la inscripció per poder matricular-se i efectuar el pagament. Podeu llegir en aquest enllaç la normativa de matrícula. Les places són limitades i van per ordre d’inscripció. 

Si necessites més informació, ens pots escriure a escolafil@filalagulla.org

Formadores

  • Anna Galí: Estudiant de Treball de Processos des del 2016, quan m’adono que la meva vida ocorre molt sovint en grups i comunitats, ja sigui laboralment, vivint en comunitat, en els espais activistes o en l’àmbit social, i necessito entendre’n millor les dinàmiques per intervenir-hi conscientment. Vull acompanyar a grups perquè puguin fer el que fan atenent a tots els nivells i a les persones que en són part, i m’interessen especialment les dinàmiques de rang i presa de responsabilitat com a camí per transformar les relacions, els grups i el món. Actualment col·laboro en alguns projectes de Fil a l’Agulla com a formadora, facilitadora i terapeuta.

Descripció

Les agressions masclistes són una constant a la nostra societat i algunes d’elles s’han fet encara més visibles arran del moviment #metoo o de denúncies a les xarxes socials. A Catalunya són també constants les notícies al voltant d’aquest problema lligat a organitzacions de tota mena: partits polítics, arts escèniques, món artístic en general, institucions públiques, empreses, etc. Les polítiques d’igualtat han estat un pilar fonamental per impulsar una societat lliure de sexisme, però davant les situacions d’agressió concretes existeix encara una dificultat molt gran per gestionar-les, entre altres motius, per la manca d’un bon posicionament i de coneixement metodològics.

Des de Fil a l’agulla creiem que és necessari que hi hagi més gent capacitada per gestionar agressions, per passar d’un tractament individualitzat de les agressions masclistes a una proposta col·lectiva d’abordatge i gestió d’aquestes situacions que com bé sabem no són un problema entre dos sinó el resultat del sistema heteropatraircal.

Partim de la idea que la responsabilitat d’esdevenir organitzacions lliures de sexisme i LGTBIfòbia passa per un procés i una adquisició d’eines per a la gestió comunitària, i no sols l’aplicació de protocols cas per cas. Per això llancem aquest procés formatiu sobre la nostra proposta metodològica de gestió d’agressions, de manera que aquest coneixement es multipliqui i arribi a les persones que estan en posicions de gestionar les agressions de diferents organitzacions.

Continguts

  • Prevenció de les agressions masclistes. Conceptes bàsics i elements de prevenció: la generació d’una cultura no impune.
  • La importància del posicionament: el no-qüestionament de la denúncia, aplica la “presumpció d’innocència” en les agressions masclistes?
  • Preparació de les condicions organitzatives. Aspectes legals, protocols, circuits.
  • Principis i passos per una gestió feminista amb mirada restaurativa i perspectiva comunitària i sistèmica. Protecció de la persona agredida, treball amb homes cis, treball amb dones, trans i lesbianes, i treball mixt.

Calendari i horaris

NOVES DATES!

  • 9 de març de 10 a 13 h
  • 23 de març de 10 a 13 h
  • 6 d’abril de 10 a 13 h

Preus i opcions de pagament

El preu del curs és de 125 €.

Podeu consultar aquí la NORMATIVA DEL CURS.

És obligatori fer la inscripció i efectuar el pagament per matricular-se. Les places s’assignaran per ordre d’inscripció.