2021-22 Professorat Curs triennal facilitació de grups - Fil a l'agulla

Professorat del Curs triennal de facilitació de grups 2021-22

Mireia Parera Puigdomènech. Coordinadora de la formació.

Diplomada en Treball de Processos el 2018, per l’Institut de Treball de Processos i Democràcia Profunda, amb el reconeixement de l’Associació Internacional de Treball de Processos (IAPOP). El meu projecte final és sobre l’assetjament i el treball amb els Cercles de Paraula i la mirada restaurativa.

Soc llicenciada en Ciències Ambientals i d’això conservo el meu amor pel planeta i la connexió amb la natura. Des de 2004 faig el gir cap a la facilitació i em formo amb diferents metodologies. Estic al Institut de Facilitació i Canvi (IIFACe), on compartim espai amb altres persones de l’estat que faciliten des de diferents marcs i contextos.  El meu aprenentatge i coneixements es nodreix especialment de la meva experiència socio-política i d’haver viscut en comunitat.

Soc sòcia de la cooperativa Fil a l’agulla i intervinc com a facilitadora en les diferents àrees: organitzacions, comunitats i món educatiu. Actualment també estic a Perviure aportant la facilitació a un projecte interdisciplinar que promou el cohabitatge. Aquest projecte em permet combinar temes importants per mi: la creativitat, la vida en comunitat i crear ponts entre mons diversos.

M’apassiona treballar amb grups, estar en el foc del conflicte i acompanyar a transitar els moments i espais més difícils per a descobrir més qui som.

Neus Andreu Monsech. Coordinadora de la formació.

Facilitadora de grups, formadora i consultora organitzacional, també acompanya a persones i parelles en el seu camí. Diplomada en Treball de Processos en el Regne Unit.

La meva passió és donar suport a organitzacions, comunitats, grups i persones en moments de canvi o crisi. Em sento en constant procés d’aprenentatge perquè cada situació a la qual contribueixo a facilitar és única i conté saviesa. Em sento profundament privilegiada de poder dedicar-me a allò que m’apassiona.

Boris Sopko

Vaig créixer en una petita ciutat a l’est d’Eslovàquia, Humenné. La meva primera experiència amb el Treball Orientat a Processos va ser el 1994 a la trobada de Worldwork a Slovakia, va ser llavors quan vaig decidir estudiar Process Work i el 2012 em vaig diplomar amb el Research Society for Process Oriented Psychology (Regne Unit).

Gran part de la meva experiència està basada en el camp de la salut mental i durant els últims 15 anys m’ha anat fascinant el camp del trauma, tant en l’àmbit individual com en l’àmbit social i comunitari. Continuo explorant com la dinàmica del trauma conforma la manera en què em relaciono amb mi mateix i el meu entorn i també em fascina la profunda saviesa que té la naturalesa per crear camins d’expressió a estats bloquejats i donar així fi a històries inacabades. A més de Treball Orientat a Processos em vaig formar en Somatic Experience amb l’enfocament de P. Levine.

És un privilegi per a mi que la meva companya Neus Andreu Monsech qui a més és la mare dels nostres fills, sigui al mateix temps la meva companya en multitud de projectes a Barcelona al voltant de la facilitació, i el processat històries col·lectives (Formació anual en Facilitació, Petjades del Passat).

César Fernández Pérez

CésarFacilitador de grups, formador i terapeuta. Diplomat en Treball de Processos al 2019 per l’Institut de treball de processos i democràcia profunda.

M’apassionen els processos de creixement i transformació de les persones, els grups i les organitzacions. Intento posar el focus de la meva feina en ajudar al fet que aquests processos es donin tan alineats com sigui possible amb l’essència més profunda de cada persona, de cada grup, amb això que els fa únics i especials i des d’on el potencial d’aportar al seu entorn i al món és més gran.

M’encanta també perdre’m a les muntanyes i els llargs viatges a peu.

Núria Danés

Soc Diplomada de Treball de Processos, llicenciada en Sociologia i postgrau en Polítiques Socials i Comunitàries. Soc membre activa del Instituto de Trabajo de Procesos.

Soc sòcia de la cooperativa Fil a l’Agulla on treballo com a facilitadora de grups i organitzacions, terapeuta individual i de relacions i formadora.

Tinc àmplia experiència en l’àmbit de la participació local i el desenvolupament comunitari.

La formació en Treball de Processos m’ha ofert la possibilitat d’incorporar una mirada més àmplia entorn les dinàmiques socials i comunitàries. M’interessa especialment com aborda la realitat social tenint en compte a les persones en tant que individus, relacions i grups. I com sense descuidar els tres nivells podem facilitar una acció social transformadora.

Sara Carro

Confio en el sentit profund que amaga el Gran Misteri de la Vida i sovint, aquesta recerca, es converteix en el motor de la meva vida.

Vaig néixer al País Basc. Vaig sortir d’allà per estudiar la carrera d’Història a la Universitat de Salamanca i vaig acabar la meva etapa universitària venint a Barcelona, ​​atreta, tot i que encara no ho sabia, per la llibertat que ofereix una ciutat gran per poder relacionar-me d’una manera oberta i no convencional amb les meves amants i les meves amigues. La meva experiència com a facilitadora està nodrida per l’aprenentatge relacionat amb la meva participació en diferents moviments socials, pel Teatre de les Oprimides, i per tots els jocs que he estat jugat durant tots aquests anys

El 2009 vaig cofundar, al costat d’altres companyes, la cooperativa Fil a l’agulla, una organització que ha anat creixent fins a prendre vida pròpia i des de la qual ens dediquem a facilitar processos de presa de consciència en diferents àmbits: organitzacional, educatiu i terapèutic.

M’agrada acompanyar grups i organitzacions a bregar amb reptes i moments difícils i convertir-los en potencials aprenentatges que ajudin a seguir el seu camí.

Per la meva història personal relacionada amb els meus anys d’escolarització, em motiva especialment acompanyar escoles i instituts a promoure una convivència sana. Treball colze a colze tant amb criatures com amb persones adultes per crear mons que siguin habitables i segurs. Com a formadora també estic interessada a donar suport a les diferents formes d’aprendre i desenvolupar-nos.

Tinc una estreta relació amb alguns cavalls, que m’inspiren i m’ajuden a entendre als humans i a contemplar els grans misteris de la vida.

Anna Espadalé

Soc educadora social, psicòloga i diplomada en treball de processos.

Actualment el que em dona sentit és explorar maneres de viure i treballar més sostenibles per les persones, les organitzacions i el planeta.

Soc sòcia fundadora de la cooperativa Fil a l’agulla i actualment lidero la seva seu a Terres gironines des de Jafre, un poble del Baix Empordà. Em motiva molt contribuir a descentralitzar la facilitació perquè es pugui desplegar per tot el territori i cada vegada més persones la coneguin i hi tinguin accés. També explorar com la facilitació pot aportar a la relació camp-ciutat i com podem viure amb més connexió amb la natura i la resta d’animals.

Des de Fil a l’agulla treballo de terapeuta, acompanyo organitzacions, faig supervisió d’equips i també faig formació en facilitació de grups i en cures a les organitzacions. M’interessen molt tots els temes relacionats amb les cures i ara mateix m’interessa especialment el tema de la gestió de l’estrès i el “burnout” perquè és un tema que he patit molt en l’àmbit personal i en el que tinc moltes ganes de poder aportar.