2021-22 Curs lideratge conscient (Barcelona, 2a ed) - Fil a l'agulla

Curs de lideratge conscient 2021-22 (Barcelona, 2a edició)

Cap a un lideratge a favor de las sostenibilitat de la vida

INFORMACIÓ PRÀCTICA

Estructura: 5 sessions teòrico pràctiques de 5h cadascuna que si vols pots complementar amb una autodiagnosis sobre el teu lideratge amb l’Índex de Poder Diamond (DPI), una sessió individual per treballar-ne els resultats.

Formació adreçada exclusivament a dones, persones trans i lesbianes.

Horaris: Quinzenalment cada dimecres de 9 h a 14 h | Calendari: 19 de gener, 2 i 16 de febrer, 2 i 16 de març | Lloc: Sala per determinar a Barcelona, amb accés per cadires de rodes (opcional fer el curs online) | Idioma: Català | Preu: 330 € el curs, més 274 € si optes per l’autodiagnosi + la sessió individual  | Període d’inscripcions: fins al 12 de gener 2022

És obligatori fer la inscripció per poder matricular-se i efectuar el pagament. Podeu llegir en aquest enllaç la normativa de matrícula. Les places són limitades i van per ordre d’inscripció. 

Si necessites més informació, ens pots escriure a escolafil@filalagulla.org

Presentació del curs

El món necessita dones, persones trans, lesbianes d’arreu i orígens diversos en espais de poder. Necessitem noves formes d’exercir-lo, formes que tinguin el bé comú com a principal motor i guia ètica i que a més siguin eficients.

Aquest curs pretén unir persones interessades a liderar (que no siguin home cis, terme que fa referència a aquells individus a qui la identitat de gènere coincideix amb el seu fenotip sexual, sent el transgenerisme el seu oposat) ja sigui en el món de l’empresa, de l’economia social, de la política o dels moviments socials. Persones amb voluntat de posar el seu potencial al servei del canvi de forma sostenible, persones que vulguin prendre el poder per fer un ús completament diferent de què s’ha fet fins ara.

El lideratge que canviarà el món ha de tenir característiques diferents del lideratge convencional, colonial, patriarcal, autoritari, capacitista, capitalista i poc creatiu que hem heretat.

Perquè aquest nou estil de lideratge sigui inclusiu i accessible, és fonamental que trobi formes de conciliació amb la vida personal i privada, liderar no pot anar en contra de la sostenibilitat de la vida. Cal, llavors, trobar noves mirades i construir nous relats i experiències al voltant de qüestions tan rellevants com l’amor, les relacions, les cures, la relació amb el nostre cos, les maternitats i la criança. Hi ha la creença que el lideratge efectiu és aquell que s’exerceix marginant la vida privada i desconnectant de la vulnerabilitat, l’emoció i d’altres aspectes fonamentals de l’ésser humà. Volem posar-lo en qüestió.

Amb aquest curs volem promoure el lideratge que permet estar connectades amb nosaltres mateixes, de manera integral. D’aquesta manera exercirem la nostra capacitat d’incidir d’una manera efectiva i, al mateix temps, humana i responsable cap als altres, cap a nosaltres i cap al planeta (si és que es pot separar).

Formadores

 • Mireia Parera Puigdomènech (Coordinadora): Facilitadora de grups, comunitats i organitzacions. Amb formació universitària en Ciències Ambientals i Diplomada en Treball de Processos des del 2018. Ha estat en diferents organitzacions en posicions de lideratge i ara, després d’un recés, busca estratègies per a lideratges i maneres d’estar més sostenibles i en relació amb ella mateixa i l’entorn ecosocial.
 • Sara Carro Ibarra: Vinculada al món educatiu, d’ençà que va acabar la llicenciatura d’Història, la seva feina ha anat orientada a la prevenció i l’atenció de la discriminació, i a què als centres educatius les emocions i la gestió dels conflictes tinguin un espai central. És postgraduada en Cultura de Pau i autora de contes infantils. Diplomada en Treball de Processos l’any 2020. És educadora, formadora, facilitadora de grups i terapeuta.

Descripció

Opcionalment, a més d’aquesta formació oferim una eina d’autoavaluació de 360º anomenada Diamond Power Index (DPI) que t’ensenyarem a utilitzar durant el curs. Et donarà moltes pistes sobre l’ús del teu poder. Les eines 360° avaluen les nostres capacitats a partir de múltiples fonts, és a dir, consideren l’opinió i percepció de diferents persones que tenen una relació amb la persona avaluada com a líder (caps, companys, persones a càrrec, col·laboradors, clients, persones de l’entorn, etc.).

Un cop realitzat el DPI farem una sessió individual de la qual cada participant sortirà amb una informació personalitzada sobre les seves potencialitats i les seves àrees de desenvolupament com a líder. A partir d’aquí iniciarem les 6 sessions formatives.

Vols conèixer més sobre el DPI?

Concretament el Diamond Power Index® (DPI) mesura l’eficàcia del lideratge utilitzant el marc de Power Intelligence® (https://diamondleadership.com/leadership-assessment/)

És l’única avaluació de lideratge que s’enfoca específicament en l’ús efectiu de poder (poder personal i poder posicional) que dóna llum sobre el vincle crític entre l’ús del poder i el seu impacte en els resultats i la cultura de l’organització. Són poques les persones a l’estat espanyol certificades per al seu ús, en Fil a l’agulla tenim dues persones que disposen de l’acreditació.

El DPI mesura dues facetes del poder: l’avaluació del poder personal del líder i l’avaluació que fan altres de l’ús que la líder fa, partint de set competències de poder úniques. L’informe Power Profile® integra els resultats en un full de ruta integral per al desenvolupament, amb informació pràctica i suggeriments de millora.

Per dur a terme l’avaluació cal omplir un formulari acte-avaluatiu així com seleccionar un mínim de 12 persones del teu entorn perquè omplin un altre formulari. Amb els resultats, es genera un informe que dóna una visió molt precisa en relació amb les potencialitats i les àrees de desenvolupament de la persona que fa al seu lideratge i ús del poder.

Continguts

Aquest espai formatiu oferirà eines de gestió pràctiques així com guies i exercicis d’empoderament individual i col·lectiu. T’ajudarà a descobrir el teu propi estil i la teva direcció si estàs en una fase de recerca o de canvi o, si estàs en un moment de consolidació, el curs t’ajudarà a fer un assentament de les teves habilitats i segui aprofundint en la seva millora. A més, entraràs en contacte amb una comunitat de persones amb les quals teixir xarxes i donar-vos suport en els vostres camins d’aprenentatge.

Durant el curs adquiriràs habilitats i eines per a:

 • La gestió orientada a resultats: la importància de la claredat en la definició d’expectatives, rols, objectius, i mitjans. El sentit i la necessitat dels protocols, les normes, la incorporació de noves persones en l’equip, els comiats.
 • La gestió emocional: per saber posar a les persones en el centre i poder-les atendre totalment. Per guanyar consciència i eines sobre diversitat i generar inclusió. Per crear espais de treball segurs i atmosferes favorables al desenvolupament professional i personal.
 • La mirada transpersonal: que ens ajudi a connectar amb les nostres visions profundes i la mirada a llarg termini, amb l’esperit de l’organització, amb el sentit de l’existència d’un projecte i amb el bé comú.
 • El teu propi autoconeixement: per poder saber més qui ets, per ser més conscient del teu impacte sobre les altres, per esprémer el teu potencial, apreciar les teves limitacions, i superar les teves pors. Per conrear una actitud de curiositat i aprenentatge. Per ser més qui ets.

L’adquisició d’aquestes eines et permetrà:

 • Fer un ús efectiu i just del teu poder i posar-lo al servei de la visió a la qual vulguis servir.
 • Contribuir a la creació d’una cultura inclusiva i un ambient d’aprenentatge i corresponsabilitat.
 • Acompanyar les persones que tens a càrrec a exercir les seves funcions i oferir-los el suport i nivell de repte adequat perquè desenvolupin al màxim el seu potencial.
 • A bregar amb moments difícils i de canvi veient el seu potencial transformador i desxifrant la informació que ofereixen.
 • A tenir una comprensió sistèmica que et permeti tenir una mirada àmplia i amb perspectiva dels diferents moments i situacions.

Calendari i horaris

Calendari: 19 de gener, 2 i 16 de febrer, 2 i 16 de març.

Les sessions es duran a terme els dimecres de 9 a 14 h.

Preus i opcions de pagament

El preu és de 330 € pel curs més 274 € si decideixes fer el DPI i la sessió de retorn.

Es podrà fer el pagament en un import únic o de manera fraccionada en 2 pagaments:

 • El pagament del curs es fa entre el 15-30 de novembre de 2021: 330 €
 • Si a més optes per a fer el DPI (Diamond Power Index®) i la sessió de retorn, el pagament es fa entre el 15-30 de març de 2022: 274 €

Pots consultar aquí la NORMATIVA DEL CURS

Consulta aquí la nova Política de Descomptes Escola Fil 2021-22

És obligatori fer la inscripció i efectuar el pagament per matricular-se. Les places s’assignaran per ordre d’inscripció.