2022-23 Càpsula de lideratge i gestió del canvi al món educatiu (Online, 1a ed) - Fil a l'agulla

Càpsula de lideratge i gestió del canvi al món educatiu 2022-23 (Online, 1a edició)

Caminant juntes cap a nous territoris

INFORMACIÓ PRÀCTICA

Objectiu: Promoure el lideratge que permet estar connectades amb nosaltres mateixes, de manera integral. D’aquesta manera exercirem la nostra capacitat d’incidir d’una manera efectiva i, al mateix temps, humana i responsable cap als altres, cap a nosaltres i cap al planeta (si és que es pot separar).

Estructura: Una sessió de 3 hores

Horaris: Dimecres de 17.30h a 20.30h | Calendari: 16 de novembre de 2022 | Modalitat: Online. |Idioma: castellà |Preu: 50 € | Inscripcions: Fins al 5 de novembre.

Podeu llegir en aquest enllaç la normativa del curs. Si necessites més informació, ens pots escriure a escolafil@filalagulla.org

Descripció

Estem caminant el canvi de paradigma en relació amb l’ús del poder. Com impulsar i acompanyar el canvi als centres educatius cap a maneres de fer més democràtiques i eficients?

Sabem que el model jeràrquic tradicional ha caducat però engegar les estructures i instal·lar noves cultures relacionals on el poder estigui més distribuït i totes les persones estiguem més en contacte amb la nostra capacitat d’incidir és difícil. Les resistències que ens trobem semblen obtacles infranquejables que ens fan actuar de la manera que no desitgem, i es generen distàncies amb persones i parts dels equips que semblen, també, infranquejables.

Aquest curs pretén donar suport a les persones i els equips que volen posar el seu potencial al servei del canvi de forma sostenible, que volen prendre el poder per fer un ús completament diferent del que s’ha fet fins ara.

Hi ha la creença que el lideratge efectiu és aquell que s’exerceix marginant la vida privada i desconnectant de la vulnerabilitat, l’emoció i d’altres aspectes fonamentals de l’ésser humà. Volem posar-lo en qüestió.

Amb aquest curs volem promoure el lideratge que permet estar connectades amb nosaltres mateixes, de manera integral. D’aquesta manera exercirem la nostra capacitat d’incidir d’una manera efectiva i, al mateix temps, humana i responsable cap als altres, cap a nosaltres i cap al planeta (si és que es pot separar).

Formadora

Sara Carro Ibarra: Educadora, formadora y facilitadora. Llicenciada en Història, postgraduada en Cultura de Pau i Diplomada en Treball de Processos. Em sento especialment vinculada al món educatiu. Estic interessada a acompanyar a les organitzacions, incloses escoles i centres educatius en caminar el seu camí i descobrir el potencial que amaguen les tensions i els conflictes. M’importa com ens tractem i com són els processos tant com els resultats. Generar ambients inclusius i comunitats que atenguin les dinàmiques de discriminacions és el que m’apropa més al sentit de la meva feina. També m’agrada el món dels somnis, dels mites i la fantasia. He publicat dos contes infantils.u:

Manual cures al mon educatiu

Manual para profesorado: el arte de aprender a tratarse bien

Calendari

  • Dimecres 16 de novembre de 17.30h a 20.30h

Preu

El preu de la càpsula formativa és de 50 €.

Pots consultar aquí la NORMATIVA DE LA MATRÍCULA

És obligatori fer la inscripció i efectuar el pagament per matricular-se. Les places s’assignaran per ordre d’inscripció.