Curs de lideratge conscient 2020-21 (Barcelona, 1a edició)

Cap a un lideratge a favor de las sostenibilitat de la vida

INFORMACIÓ PRÀCTICA

Estructura: una autodiagnosis sobre el teu lideratge amb l’Índex de Poder Diamond (DPI), una sessió individual per treballar-ne els resultats i  6 sessions teòrico-pràctiques de 5 hores cadascuna.

Horaris: Quinzenalment cada dimecres de 9 h a 14 h | Calendari: 13 i 27 de gener, 10 i 24 de febrer, 10 i 24 de març | Lloc: Degut a les restriccions sanitàries, les sessions de gener seran online. Les sessions successives, si el context ho permet, podran seguir-se online o presencialment a Barcelona (La Lleialtat Santsenca) | Idioma: Català, castellà i anglès amb traducció al català o castellà. | Preu: 600 € | Període d’inscripcions: fins al 30 de desembre de 2020.

És obligatori fer la inscripció per poder matricular-se i efectuar el pagament. Podeu llegir en aquest enllaç la normativa de matrícula. Les places són limitades i van per ordre d’inscripció. 

Si necessites més informació, ens pots escriure a escolafil@filalagulla.org

Presentació del curs

El món necessita dones, persones trans, lesbianes d’arreu i orígens diversos en espais de poder. Necessitem noves formes d’exercir-lo, formes que tinguin el bé comú com a principal motor i guia ètica i que a més siguin eficients.

Aquest curs pretén unir persones interessades a liderar (que no siguin home cis, terme que fa referència a aquells individus a qui la identitat de gènere coincideix amb el seu fenotip sexual, sent el transgenerisme el seu oposat) ja sigui en el món de l’empresa, de l’economia social, de la política o dels moviments socials. Persones amb voluntat de posar el seu potencial al servei del canvi de forma sostenible, persones que vulguin prendre el poder per fer un ús completament diferent de què s’ha fet fins ara.

El lideratge que canviarà el món ha de tenir característiques diferents del lideratge convencional, colonial, patriarcal, autoritari, capacitista, capitalista i poc creatiu que hem heretat.

Perquè aquest nou estil de lideratge sigui inclusiu i accessible, és fonamental que trobi formes de conciliació amb la vida personal i privada, liderar no pot anar en contra de la sostenibilitat de la vida. Cal, llavors, trobar noves mirades i construir nous relats i experiències al voltant de qüestions tan rellevants com l’amor, les relacions, les cures, la relació amb el nostre cos, les maternitats i la criança. Hi ha la creença que el lideratge efectiu és aquell que s’exerceix marginant la vida privada i desconnectant de la vulnerabilitat, l’emoció i d’altres aspectes fonamentals de l’ésser humà. Volem posar-lo en qüestió.

Amb aquest curs volem promoure el lideratge que permet estar connectades amb nosaltres mateixes, de manera integral. D’aquesta manera exercirem la nostra capacitat d’incidir d’una manera efectiva i, al mateix temps, humana i responsable cap als altres, cap a nosaltres i cap al planeta (si és que es pot separar).

Descripció

Fer un bon ús del poder és fonamental per a aquesta formació, per això començarem el camí d’aprenentatge avaluant i prenent consciència de quin és el nostre punt de partida. Per a això farem ús d’una eina d’avaluació 360° que es diu Diamond Power Index (DPI). Les eines 360° avaluen les nostres capacitats a partir de múltiples fonts, és a dir, consideren l’opinió i percepció de diferents persones que tenen una relació amb la persona avaluada com a líder (caps, companys, persones a càrrec, col·laboradors, clients, persones de l’entorn, etc.).

Un cop realitzat el DPI farem una sessió individual de la qual cada participant sortirà amb una informació personalitzada sobre les seves potencialitats i les seves àrees de desenvolupament com a líder. A partir d’aquí iniciarem les 6 sessions formatives.

Vols conèixer més sobre el DPI?

Concretament el Diamond Power Index® (DPI) mesura l’eficàcia del lideratge utilitzant el marc de Power Intelligence® (https://diamondleadership.com/leadership-assessment/)

És l’única avaluació de lideratge que s’enfoca específicament en l’ús efectiu de poder (poder personal i poder posicional) que dóna llum sobre el vincle crític entre l’ús del poder i el seu impacte en els resultats i la cultura de l’organització. Són poques les persones a l’estat espanyol certificades per al seu ús, en Fil a l’agulla tenim dues persones que disposen de l’acreditació.

El DPI mesura dues facetes del poder: l’avaluació del poder personal del líder i l’avaluació que fan altres de l’ús que la líder fa, partint de set competències de poder úniques. L’informe Power Profile® integra els resultats en un full de ruta integral per al desenvolupament, amb informació pràctica i suggeriments de millora.

Per dur a terme l’avaluació cal omplir un formulari acte-avaluatiu així com seleccionar un mínim de 12 persones del teu entorn perquè omplin un altre formulari. Amb els resultats, es genera un informe que dóna una visió molt precisa en relació amb les potencialitats i les àrees de desenvolupament de la persona que fa al seu lideratge i ús del poder.

Continguts

Aquest espai formatiu oferirà eines de gestió pràctiques així com guies i exercicis d’empoderament individual i col·lectiu. T’ajudarà a descobrir el teu propi estil i la teva direcció si estàs en una fase de recerca o de canvi o, si estàs en un moment de consolidació, el curs t’ajudarà a fer un assentament de les teves habilitats i segui aprofundint en la seva millora. A més, entraràs en contacte amb una comunitat de persones amb les quals teixir xarxes i donar-vos suport en els vostres camins d’aprenentatge.

Durant el curs adquiriràs habilitats i eines per a:

 • La gestió orientada a resultats: la importància de la claredat en la definició d’expectatives, rols, objectius, i mitjans. El sentit i la necessitat dels protocols, les normes, la incorporació de noves persones en l’equip, els comiats.
 • La gestió emocional: per saber posar a les persones en el centre i poder-les atendre en la seva totalitat. Per guanyar consciència i eines sobre diversitat i generar inclusió. Per crear espais de treball segurs i atmosferes favorables al desenvolupament professional i personal.
 • La mirada transpersonal: que ens ajudi a connectar amb les nostres visions profundes i la mirada a llarg termini, amb l’esperit de l’organització, amb el sentit de l’existència d’un projecte i amb el bé comú.
 • El teu propi autoconeixement: per poder saber més qui ets, per ser més conscient del teu impacte sobre les altres, per esprémer el teu potencial, apreciar les teves limitacions, i superar les teves pors. Per conrear una actitud de curiositat i aprenentatge. Per ser més qui ets.

L’adquisició d’aquestes eines et permetrà:

 • Fer un ús efectiu i just del teu poder i posar-lo al servei de la visió a la qual vulguis servir.
 • Contribuir a la creació d’una cultura inclusiva i un ambient d’aprenentatge i corresponsabilitat.
 • Acompanyar les persones que tens a càrrec a exercir les seves funcions i oferir-los el suport i nivell de repte adequat perquè desenvolupin al màxim el seu potencial.
 • A bregar amb moments difícils i de canvi veient el seu potencial transformador i desxifrant la informació que ofereixen.
 • A tenir una comprensió sistèmica que et permeti tenir una mirada àmplia i amb perspectiva dels diferents moments i situacions.

Formadores

La Sara i la Neus, juntament amb altres companyes, vam fundar Fil a l’agulla fa 10 anys. Sabem el que és liderar per la nostra pròpia experiència com a emprenedores i també perquè som referents en els nostres respectius camps d’especialització i hem acompanyat a nombroses persones, escoles, organitzacions en el seu camí de desenvolupament. Coneixem la importància del treball amb una mateixa, de no oblidar que el personal és polític. Som conscients de la dificultat de trobar equilibris entre el desig de canviar el món i la passió pel treball i l’acte-cuidat. Sabem que la connexió amb l’esperit i el sentit del que fem és el que ens mostra la direcció més enllà de les lluites de poder. I que és aquesta connexió la que ens dóna la força i el centre per a superar les nombroses dificultats i reptes que, a tots els nivells, ens trobem en el camí.

 • Neus Andreu Monsech (coordinadora del curs): Sóc Diplomada en Treball de Processos al  Regne Unit i llicenciada en dret. Coordino Fil a l’agulla, i a més a més, sóc formadora, facilitadora y consultora organizacional. Sóc especialista en lideratge i en la gestió de situacions de tensió i d’alta intensitat. Tinc també una llarga trajectòria en prevenció i atenció de violències masclistes i més darrerament en la gestió d’agressions masclistes. La meva passió és donar suport a organitzacions, comunitats, grups i persones en moments de canvi o crisi. Em sento en constant procés d’aprenentatge perquè cada situació a la qual contribueixo a facilitar és única i conté saviesa. Em sento profundament privilegiada de poder dedicar-me a allò que m’apassiona.
 • Sara Carro Ibarra: Vinculada al món educatiu, d’ençà que va acabar la llicenciatura d’Història, la seva feina ha anat orientada a la prevenció i l’atenció de la discriminació, i a què als centres educatius les emocions i la gestió dels conflictes tinguin un espai central. És postgraduada en Cultura de Pau i autora de contes infantils. Diplomada en Treball de Processos l’any 2020. És educadora, formadora, facilitadora de grups i terapeuta.

Calendari i horaris

Gener:

 • Dimecres 13 i 27, de 9 a 14 h

Febrer:

 • Dimecres 10 i 24, de 9 a 14 h

Març:

 • Dimecres 10 i 24, de 9 a 14 h

Preus i opcions de pagament

El preu és de 600 €.

Es podrà fer el pagament en un import únic o de manera fraccionada en 2 pagaments:

 • El pagament del curs es fa en el termini fins al 31 de desembre de 2020: 370,00€
 • Els pagaments del DPI (Diamond Power Index®) i la sessió individual es fan entre 15-30 d’abril de 2021: 230,00€

Pots consultar aquí la NORMATIVA DEL CURS

Consulta aquí la nova Política de Descomptes Escola Fil 2020-21

És obligatori fer la inscripció i efectuar el pagament per matricular-se. Les places s’assignaran per ordre d’inscripció.