Curs de Gestió d'agressions masclistes 2020-21 (Online, 1a edició)

Marc conceptual i eines d'intervenció per gestionar agressions masclistes

INFORMACIÓ PRÀCTICA

Objectiu: Promoure que hi hagi més gent capacitada per gestionar agressions, per passar d’un tractament individualitzat de les agressions masclistes a una proposta col·lectiva d’abordatge i gestió d’aquestes situacions. 

Estructura: Tres sessions de 4 hores cadascuna, amb un total de 12 hores.

Horaris: Dimarts de 10 a 14 h. | Calendari: 24 de novembre, 1 i 15 de desembre | Modalitat: Online. |Idioma: el curs s’impartirà en català |Preu: 30 € (el preu està subvencionat per l’Àmbit d’Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona).

És necessari fer la inscripció per poder matricular-se i efectuar el pagament. Podeu llegir en aquest enllaç la normativa de matrícula. Les places són limitades i van per ordre d’inscripció. 

Si necessites més informació, ens pots escriure a escolafil@filalagulla.org

PLACES ESGOTADES. Estem molt sorpreses per la gran acollida que ha tingut aquesta proposta formativa i ens fa ser més conscients de la necessitat de seguir aportant llum en aquesta direcció. Per això, estem estudiant la manera de fer una segona edició aviat per poder donar resposta a tota la demanda. Tant si vols entrar en llista d’espera i que t’avisem si s’allibera una plaça, com si vols que t’informem més endavant d’una nova edició, omple el formulari i us contactarem. Gràcies!

Descripció

Les agressions masclistes són una constant a la nostra societat i algunes d’elles s’han fet encara més visibles arrel del moviment #metoo o de denúncies a les xarxes socials. A Catalunya són també constants les notícies al voltant d’aquest problema lligat a organitzacions de tot tipus: partits, món artístic, institucions, etc. Les polítiques d’igualtat han estat un pilar fonamental per impulsar una societat lliure de sexisme, però davant les situacions d’agressió concretes existeix encara una dificultat molt gran dins les organitzacions afectades.

Des de Fil a l’agulla creiem que és necessari que hi hagi més gent capacitada per gestionar agressions, per passar d’un tractament individualitzat de les agressions masclistes a una proposta col·lectiva d’abordatge i gestió d’aquestes situacions.

Partim de la idea que la responsabilitat d’esdevenir organitzacions lliures de sexisme i LGTBIfòbia passa per un procés i una adquisició d’eines comunitària, i no sols de la gestió concreta de cada cas i només entre les persones directament implicades. Per això llancem aquest procés formatiu sobre la nostra proposta metodològica de gestió d’agressions, de manera que aquest coneixement es multipliqui i arribi a les persones que estan en posicions de gestionar les agressions de diferents organitzacions.

Formadora

Neus Andreu: Sóc Diplomada en Treball de Processos al Regne Unit i llicenciada en dret. Coordino Fil a l’agulla, i a més a més, sóc formadora, facilitadora y consultora organizacional. Sóc especialista en lideratge i en la gestió de situacions de tensió i d’alta intensitat. Tinc també una llarga trajectòria en prevenció i atenció de violències masclistes i més darrerament en la gestió d’agressions masclistes. La meva passió és donar suport a organitzacions, comunitats, grups i persones en moments de canvi o crisi. Em sento en constant procés d’aprenentatge perquè cada situació a la qual contribueixo a facilitar és única i conté saviesa. Em sento profundament privilegiada de poder dedicar-me a allò que m’apassiona.

Continguts

  • Prevenció de les agressions masclistes. Conceptes bàsics i elements de prevenció.
  • Preparació de les condicions organitzatives. Aspectes legals, protocols, circuits.
  • Passos de la gestió de conflictes. Protecció de la persona agredida, treball amb homes cis, treball amb dones, trans i lesbianes, i treball mixt.

Calendari

  • 24 de novembre de 10 a 14 h
  • 1 de desembre de 10 a 14 h
  • 15 de desembre 10 a 14 h

Preu

El preu del curs és de 30 €.

Formació subvencionada com a part del projecte “Gestió de les agressions sexistes a organitzacions” que Fil a l’agulla realitza amb el suport de la Diputació de Barcelona – Ambit d’Igualtat i Ciutadania.

Podeu consultar aquí la NORMATIVA DEL CURS.

És obligatori fer la inscripció i efectuar el pagament per matricular-se. Les places s’assignaran per ordre d’inscripció.